Rekrytering


Behöver du hjälp med rekryteringen? Vi kan erbjuda hjälp i delar av eller hela processen. Välj mellan de tre olika rekryteringstjänsterna Small, Medium eller Large.

På Lernia hyr vi både ut och rekryterar personal på alla nivåer, från yrkesarbetare till tjänstemän. Vi är specialister inom tillverkningsindustri, logistik, administrativa tjänster, ekonomi, HR och vård, och samarbetar med mer än 2000 företag runtom i landet.

Vi kan hjälpa dig antingen från början till slut eller i någon av de knepiga stegen emellan. För att göra det enklare för dig som arbetsgivare har vi satt ihop tre tjänstepaket, small medium eller large. 

Letar du efter personal för inhyrning? Läs mer om bemanning hos oss.

Rekryteringspaket – Large, Medium och Small

Rekryteringspaket Large

För det stora företaget som behöver mycket hjälp med rekryteringen.

Det här ingår:

 • Kravprofil
 • Sökmotoroptimerad annons
 • Riktad annonsering som når rätt målgrupp
 • Vi ansvarar för hela urvalsprocessen
 • Intervjuer med framtagna kandidater
 • Referenstagning
 • Uppföljning
 • Personlighetstest
 • 3 månaders garanti

Rekryteringspaket Medium

För det mellanstora företaget som behöver lagom mycket hjälp med rekryteringen

Det här ingår:

 • Kravprofil
 • Sökmotoroptimerad annons
 • Riktad annonsering som når rätt målgrupp
 • Vi ansvarar för hela urvalsprocessen
 • Intervjuer med framtagna kandidater
 • Referenstagning

Rekryteringspaket Small

För det mindre företaget som behöver mindre hjälp med rekryteringen.

Det här ingår:

 • Kravprofil
 • Sökoptimerad annons
 • Riktad annonsering som når rätt målgrupp
 • Vi ansvarar för hela urvalsprocessen

Är du nyfiken på att veta mer? Beskriv ditt behov i ett mail till oss, vi återkommer inom kort med mer information om hur vi går vidare.

Så går vår rekryteringsprocess till

När du väljer att samarbeta med oss kan vi ta ansvar för hela eller delar av processen beroende på vad som passar dig. Här går vi igenom vad de olika delarna i rekryteringspaketen innebär.

Att formulera vem man söker, så att rätt personer söker jobbet, kräver extra omsorg och kompetens. Vi utgår från era behov och gör en konkret beskrivning av arbetsområde, ansvar, uppgifter och mål – helt enkelt det som krävs för den aktuella tjänsten. En väl utförd kravprofil gör det enklare att hitta rätt person och ger kandidaten en tydligare uppfattning om tjänsten.

För att få bättre matchningar och hitta den perfekta kandidaten behöver du ha en tydligt formulerad jobbannons med glasklara krav på både kompetens och värderingar. Det sparar tid både för dig och de sökande, framförallt slipper du onödiga ansökningar. Tänk på att framföra både vad som är bra att ha för jobbet och vad som är absolut nödvändigt.

Vi har lång erfarenhet av att använda sociala medier och andra digitala plattformar för att nå ut med jobbannonserna. Vi hjälper dig med rätt val av platsannonsering utifrån vilken tjänst du ska tillsätta och vilken typ av kandidat som passar för den.

Vi gör en matchning och sökning i vår interna kandidatbank. Dessutom söker vi i alla våra relevanta lokala och nationella nätverk.

I första delen av urvalsprocessen matchar vi kandidaternas cv:n och personliga brev mot framtagen kravprofil och gör telefonintervjuer med de personer som bäst matchar kravprofilen. I den andra delen av urvalsprocessen telefonintervjuas ett mindre antal personer och vi går igenom kompetens, attityd, motivation och lämplighet. Vi bokar sedan in de mest lämpade kandidaterna för en intervju hos dig.

Vi tar fram kandidater som du och ditt företag kan gå vidare med. Ni väljer hur många ni vill intervjua och med stöd av vår experthjälp genomför ni de sista stegen själva.

Vi ger dig tips om hur du bäst genomför en välplanerad och effektiv intervju.

Vi ordnar relevanta färdighetstest av de bäst lämpade kandidaterna.

Vi tar två referenser på slutkandidaten, för att säkerställa att vi vet allt vi behöver veta och att personen verkligen kommer passa in hos dig.

Vi tar fram kandidater som du och ditt företag kan gå vidare med. Ni väljer hur många ni vill intervjua och med stöd av vår experthjälp genomför ni de sista stegen själva.

Efter 1-3 månader gör vi en uppföljning och ser hur det har fungerat med den person vi har rekryterat. 

3 månaders garanti ingår.

Följ vår blogg för det senaste inom rekrytering

I vår blogg som riktar sig till dig som är intresserad av HR, rekrytering och ledarskap hittar du allt från de senaste trenderna inom rekrytering till användbara tips för dig som chef eller ledare.

Vi har hjälpt

Taxi Stockholm

Taxi Stockholm

Taxi Stockholm stod inför en gigantisk utmaning - att hitta 500 nya förare på ett år. Det skulle komma att kräva en förändrad syn på branschen, helt nya målgrupper och digitalisering av verksamheten. Genom ett kompetenspartnerskap med Lernia kunde man ro det i hamn.

Lernia ger ny fart åt Idnets rekryteringsprocess

Lernia ger ny fart åt Idnets rekryteringsprocess

IT-företaget Idnet har strax under 50 medarbetare och befinner sig i en stark tillväxtfas. När arbetet att tillsätta en ny systemutvecklare drog ut på tiden vände de sig till Lernia.

Volvo Cars

Volvo Cars

Lernia har rekryterat 1 500 nya medarbetare till Volvo Cars och attraherat rekordmånga kvinnor till bilfabriken och påbörjat en attitydförändring till att jobba i bilindustrin.

Kontakta oss för hjälp med att rekrytera personal


Skicka en förfrågan så tar vi fram en gemensam plan.

Fyll i dina kontaktuppgifter och beskriv kort ditt behov i formuläret så hör vi av oss och sätter upp en plan för hur vi hjälper dig vidare.

För och efternamn
Din epostadress
Ditt telefonnummer
Meddelande


Erik Bengtsson

Säljansvarig rekrytering

Telefon

0771-650 650

Ett företag - alla kompetenslösningar


10 800

uthyrda konsulter

34 400

utbildade personer

1 500

samarbeten med företag

Dela gärna