Skip to main content

Mötesplats Sölvesborg, Rusta och matcha


Behöver du extra stöd med att hitta jobb? På Lernia Rusta och matcha i Sölvesborg ger vi dig verktygen och hjälpen för att hitta rätt jobb eller utbildning för dig. Lernia är en av de största leverantörerna av Rusta och matcha i Sverige, och ett av de första företagen i branschen att bli ett auktoriserat matchningsföretag. Välkommen att välja Lernia i Sölvesborg!

Bor du i Sölvesborg och vill välja Lernia?

Mötesplats Sölvesborg

För att göra det lättare för dig som bor i Sölvesborg att få tillgång till tjänsten Rusta och matcha har Lernia valt att öppna en mötesplats på Gesällvägen 2. Där träffar du en av våra ahndläggare på onsdagar, och gruppaktiviteter kan komma att hållas i Kristianstad.

 

För dig som vill bli inskriven hos Lernia Rusta och matcha i Sölvesborg:

 • Se till att du är inskriven hos Arbetsförmedlingen
 • Meddela din handläggare att du vill ha Lernia i Sölvesborg som leverantör
 • Uppge KA-nummer: 10068288

 

 

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Anmäl intresse

Vad är Rusta och matcha? Så funkar det!

Vad är Rusta och matcha? Enkelt beskrivet skulle vi säga att det är tjänst som passar dig som behöver extra stöttning för att hitta till det jobb, praktik eller den utbildning du vill gå. Väljer du att gå Rusta och matcha hos oss på Lernia kommer du få du hjälp och coachning med allt från CV-framtagning till personlig utveckling. Allt med stöd av din egen handledare som hjälper dig på vägen. Alla våra handledare har ett stort kontaktnät som gör det lättare för dig att hitta det jobb eller den utbildning du vill gå.

Det är lätt att hitta till oss på Rusta och matcha. Vi sitter sitter oftast centralt så att du kan ta dig till oss med buss, bil, tåg eller till fots. 

Hur söker man till Rusta och matcha?

När du vill gå Rusta och matcha är det första du behöver göra att ta kontakt med din Arbetsförmedling. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer om du får gå Rusta och matcha och när. Det du kan göra själv som deltagare är att själva söka upp och jämföra olika leverantörer av Rusta och matcha. Vi brukar tipsa om att gå in på Arbetsförmedlingen där du kan både söka och jämföra olika leverantörer. När du jämför kan du filtrera på bland annat var du vill gå Rusta och matcha, om du behöver språkhjälp eller om du vill jobba inom ett visst område.

Efter att du bestämt dig för vilken Rusta och matcha du vill välja kan du boka in ett möte med Arbetsförmedlingen. På mötet går du och Arbetsförmedlingen igenom varför du behöver gå Rusta och matcha. På mötet kan du sedan uppge att du vill gå hos oss på Lernia.

Välkommen till Rusta och matcha på Lernia!

Så här kan våra handledare hjälpa dig

Alla våra handledare på Rusta och matcha är erfarna, motiverade och brinner för att hjälpa andra människor. Det är handledarens, ibland kallad jobbmatcharen, absolut viktigaste uppgift att hjälpa dig som deltagare till jobb eller utbildning. Handledarnas styrka är till exempel att de kan dela med sig av sin erfarenhet och sina bästa tips. Handledarna har dessutom oftast ett stort och viktigt nätverk av kontakter som kan hjälpa dig på vägen till jobb. När du går Rusta och matcha tittar handledaren på vad just du har för behov och anpassar sen coachningen efter det.

Här är några exempel på vad du din handledare kan hjälpa dig med:

 • Att ta fram ett riktigt skarpt CV och personligt brev. Eftersom alla våra handledare har hjälpt massvis av deltagare att ta fram personliga och anpassade CV:n och brev är de experter på detta.
 • Att hitta eller identifiera olika arbetsplatser. Det går till exempel att hitta jobb eller praktik genom sitt nätverk, genom sociala medier eller varför inte hederliga jobbannonser. 
 • Förberedelser inför jobb, praktik och intervjuer. Det kommer bli en del peppande samtal och förberedelser av olika slag. Ni kommer kanske träna på arbetsintervjuer, gå igenom presentationstekniker eller gå igenom vanliga frågor och svar.
 • Personlig utveckling. Bland annat kommer vi identifiera dina styrkor och svagheter och utifrån det se hur vi kan hjälpa dig att utvecklas till ditt bästa jag.
CV på ett bord.
Våra handledare hjälper dig att ta fram ett riktigt vasst CV.

Vad är viktigt att tänka på när jag ska välja Rusta och matcha?

Precis som med allt annat finns det några saker som är bra att ha i åtanke när du ska välja Rusta och matcha. Vi brukar tipsa om att kolla på om leverantören har språkstöd - kan leverantören hjälpa dig på ditt språk? Beroende på vad du vill jobba med, eller plugga, kan det vara bra att kolla upp vad leverantören har för erfarenhet och bakgrund. Sen är det även bra att se efter om Rusta och matcha-leverantören har ett smidigt och enkelt upplägg för era möten. Finns leverantören nära där du bor eller kan ni ses digitalt? Finns det andra bra verktyg som hjälper dig under resans gång? Att hitta en bra leverantör av Rusta och matcha är viktigt, se till att välja den leverantör som passar dig bäst.

Bra att veta om du väljer Lernia som leverantör

Vad får du då om väljer Lernia som leveranör av Rusta och matcha? Här är några av fördelarna med att välja oss:

 • Du får ta del av någon av våra duktiga och peppande handledare. Handledarna är det viktigaste vi har på Rusta och matcha, så du kan lita på att du hamnar i goda händer. 
 • Vi vet att det talas många språk. Därför kan vi oftast hjälpa dig på flera språk - bland annat arabiska, tigrinja och engelska.
 • För oss är smidiga och digitala lösningar viktiga. När du går Rusta och matcha hos oss tar du del av ny och smart teknik.
 • På Lernia har vi inte mindre än 100 år av samlad erfarenhet av utbildning. Dessutom har vi en av Sveriges största bemanningsbolag. Bättre kombination när man ska hitta jobb är svår att hitta!
 • För att hitta jobb behöver man ha nära samarbete med näringslivet. Det har vi. Och tack vare det har vi många kontaktvägar in i olika branscher.

Så här fungerar processen


1

Kontakta Arbetsförmedlingen

2

Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten

3

Välj Lernia

Fakta

Plats

Gesällvägen 2, Sölvesborg

Telefon

0771-650650

KA-nummer

10068288

Bra att veta

 • När du går Rusta och matcha får du aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning från Arbetsförmedlingen.

Lernia är ett auktoriserat matchningsföretag