Skip to main content

Rusta och matcha, Malmö


Den 29 september blir Stöd och matchning i Malmö Rusta och matcha. Bor du i Malmö, är inskriven på Arbetsförmedlingen och söker jobb? Välkommen till oss på Rusta och matcha i Malmö! Centralt belagt och nära hamnen i centrala Malmö hittar du oss på Rusta och matcha. Välkommen in!

Vad är egentligen Rusta och matcha i Malmö? Så funkar det!

Att vara arbetslös och behöva hitta ett jobb är aldrig lätt. Därför finns Rusta och matcha. Rusta och matcha är en tjänst för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och behöver hjälp att hitta jobb. Om du väljer Rusta och matcha på Lernia i Malmö betyder det att du får hjälp och coachning av en egen handledare som gör allt för att du ska hitta ett jobb. Handledaren hjälper dig med allt från hur du bäst sätter ihop ett CV till att träna intervjutekniker inför jobbintervjuer. Tack vare att våra handledare har kontakter och nätverk över hela Malmö blir det ännu lättare för dig att hitta vägar in till jobb eller praktik.

Det är enkelt att hitta till oss på Rusta och matcha i Malmö. Vi sitter på Engelbrektsgatan 15 i centrala Malmö, nära kommunikationer, affärer och företag. Hit tar du dig både med buss och bil. Eftersom vi sitter mitt i Malmö har du nära till det mesta, kanske din framtida arbetsplats?

Hur söker man till Rusta och matcha på Lernia i Malmö?

Om du vill gå Rusta och matcha på Lernia i Malmö är steg ett att prata med din Arbetsförmedling. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer om vem som får gå Rusta och matcha, men du som deltagare kan själv önska var du vill gå. Om du vill kan du gå in på Arbetsförmedlingen och söka och jämföra på olika leverantörer i Malmö. När du söker och filtrerar kan du själv välja det som är viktigt för dig, kanske ett specifikt språk eller att leverantören ska ha lång erfarenhet.

När du funderat klart och bestämt dig för att du vill gå Rusta och matcha i Malmö bokar du in ett möte med Arbetsförmedlingen. På mötet kommer du få berätta mer om ditt behov av att gå Rusta och matcha och motivera varför just du ska få gå. På mötet säger du att du vill gå Rusta och matcha hos Lernia i Malmö.

På Rusta och matcha i Malmö har vi handledare som brinner för sitt jobb.

Våra handledare finns här för att hjälpa dig

Rusta och matcha skulle inte vara någonting utan alla handledare. Handledaren har en viktig roll i att coacha och hjälpa dig att nå ditt mål, oavsett om det är att få ett jobb eller en utbildning. Handledarna kommer bland annat ge sina bästa tips på hur du skriver viktiga dokument som CV och personliga brev, men även berätta om olika metoder man kan ta till under arbetsintervjuer eller nya sätt att söka jobb på. Du kommer även få chans att ta del av handledarens viktiga nätverk av kontakter som kan hjälpa dig på vägen. Framförallt tittar handledaren på vad just du har för behov och anpassar sedan coachningen efter det.

Till exempel kan din handledare hjälpa dig med:

  • Att ta fram ett riktigt bra CV och personligt brev. En av handledarens främsta kunskaper är att hjälpa till att formulera bra CV:n och personliga brev. När du går Rusta och matcha hos oss i Malmö får du hjälp att ta fram riktigt bra versioner anpassade efter dig.
  • Att hitta eller identifiera bra arbetsplatser eller yrkesroller för dig. Malmö är en stor stad och här finns det massor av möjligheter. Bland annat kan du hitta jobb genom ditt nätverk, genom sociala medier eller traditionella annonser. Din handledare är expert på jobbtillfällen i Malmö, så du är i goda händer.
  • Att förbereda dig inför olika situationer. Till exempel inför en arbetsintervju eller en telefonintervju. Vi hjälper och coachar dig till att visa upp det bästa av dig genom intervjuträning, vanliga frågor och presentationstekniker.
  • Utveckling på ett personligt plan. Vad har just du för styrkor och svagheter? Hur kan vi arbeta med dem för att gynna dig så mycket som möjligt i karriären?
När du går på Rusta och matcha i Malmö får du tillgång till nätverk över hela Malmö.

Rusta och matcha i Malmö – det här är viktigt att tänka på

När du ska välja leverantör av Rusta och matcha i Malmö är det bra att tänka på några saker. Kanske behöver du hjälp på ett annat språk? Då kan det vara bra att veta om leverantören erbjuder språkstöd på ditt språk. Vad har leverantören för tidigare erfarenheter eller expertis? Kolla gärna om de har erfarenhet inom de områden du gärna skulle vilja jobba inom. Såklart är även upplägget och tekniken viktig, kan leverantören ses digitalt? Använder dem bra verktyg? Du kan alltid kontakta de olika leverantörerna och fråga vad just de kan erbjuda dig när du går Rusta och matcha.

Bra att veta om du väljer Rusta och matcha på Lernia

Varför borde du välja Rusta och matcha på Lernia i Malmö? Här kommer några saker vi tycker är bra att veta:

  • Vi har handledare som brinner för sitt jobb. När du väljer oss får du en erfaren och engagerad handledare. Våra handledare har kompetens inom specifikt coachning, men även service, försäljning och socialt arbete.
  • Arabiska, tigrinja och engelska – vilket språk pratar du? På Lernia kan vi hjälpa dig på flera språk.
  • Att ligga i framkant digitalt är viktigt för oss. Därför kommer du få tillgång till modern och smart teknik med smidiga verktyg.
  • Lernia som bolag har 100 år av samlad erfarenhet av utbildning – som du tar del av. Vi kan det här med utbildning och jobb. Dessutom är vi en av Sveriges största bemanningsbolag. Kan en kombination bli bättre än så?

Fakta

Plats

Engelbrektsgatan 15, Malmö

Telefon

0771-650 650

Bra att veta

  • När du går Rusta och matcha får du aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning från Arbetsförmedlingen.

Så här fungerar processen


1

Kontakta Arbetsförmedlingen

2

Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten

3

Välj Lernia

Kontakta oss


Undrar du om Rusta och matcha i Malmö är något för dig?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort. Kom ihåg att ange telefonnummer.

För och efternamn
Din e-postadress
Ditt telefonnummer
Meddelande