Skip to main content

Jönköping


Är du inskriven på Arbetsförmedlingen i Jönköping och söker jobb? Låt oss på Rusta och matcha i Jönköping hjälpa dig på vägen! Du får en egen handledare som stöttar, coachar och kommer med tips och råd på vägen till jobbet. Välkommen in och se hur vi kan hjälpa dig.

Vad är Rusta och matcha i Jönköping? Så funkar det!

Rusta och matcha är en tjänst som passar dig som är arbetslös och inskriven på Arbetsförmedlingen. När du går Rusta och matcha hos oss på Lernia i Jönköping får du en alldeles egen handledare som du träffar och får hjälp av. Handledaren kan hjälpa dig på flera sätt, men något vi nästan alltid gör är att ta fram riktigt bra CV och andra viktiga jobbdokument. Våra handledare har antingen utbildning eller lång erfarenhet av att coacha människor till jobb, och har dessutom ett stort och viktigt nätverk över Jönköping. Tack vare det finns det flera olika vägar in till jobb eller praktik.

Det är lätt att hitta till oss på Rusta och matcha i Jönköping. Du hittar oss i centrala Jönköping, nära kommunikationer, affärer och företag. Du kan ta dig hit med både buss, bil eller till fots.

Hur söker man till Rusta och matcha i Jönköping?

Om du vill gå på Rusta och matcha hos oss i Jönköping ska du ta kontakt med din Arbetsförmedling. Rusta och matcha är en tjänst genom Arbetsförmedlingen och det är dom som bestämmer om du har rätt att gå. Du som deltagare kan däremot påverka genom att säga vilken leverantör du vill gå hos. Vi rekommenderar alltid att man först går in på Arbetsförmedlingens webb för att söka och jämföra på olika leverantörer i Jönköping. På så sätt kan du både filtrera och söka på olika områden som är viktiga för dig. Till exempel om du behöver språkstöd eller var någonstans du vill gå Rusta och matcha.

Det första du gör om du vill gå på Rusta och matcha är att boka in ett möte med, eller kontakta, Arbetsförmedlingen. I kontakten med Arbetsförmedlingen säger du att du vill gå Rusta och matcha hos oss på Lernia i Jönköping.

Handledare och deltagare på Stöd och matchning
Du får en egen handledare som hjälper dig på vägen till jobb.

Din handledare hjälper dig på vägen till jobb

När du börjar på Rusta och matcha får du din egen handledare, eller jobbmatchare som det också kan kallas. Tillsammans med handledaren får du som deltagare de allra bästa förutsättningarna för att nå ditt mål, att hitta ett jobb, en praktikplats eller ett jobb. 

Det finns flera sätt som handledaren kan hjälpa dig på. Förstås genom coachning och peppning, men även en rad praktiska saker. Du tar del av deras bästa tips på hur du sätter ihop ett riktigt bra CV och personligt brev. Men det kan också handla om olika taktiker och metoder som är bra att känna till för att göra ett gott intryck på arbetsintervjun. En annan stor fördel med att ha en handledare är att du får ta del av hens nätverk över olika arbetsgivare i Jönköping. Vem vet, kanske är det genom det som du hittar ditt nästa jobb eller praktik!

Din handledare kan till exempel hjälpa dig med:

  • Att ta fram ett riktigt bra CV och personligt brev. Det kan vara svårt att veta hur man ska bygga upp ett CV för att det ska bli så tilltalande som möjligt för arbetsgivare. Det får du hjälp med av din handledare!
  • Identifiera olika yrken för dig. Beroende på vad du har pluggat eller gjort tidigare kanske det finns jobb du skulle passa för men inte vet om? Handledaren hjälper dig se vilka möjligheter som finns för just dig och i Jönköping.
  • Hur du förbereder dig inför viktiga situationer. Till exempel hur en arbetsintervju eller en telefonintervju kan gå till. Det finns massa att träna på, förbättra och lära sig.
  • Hur du kan utvecklas personligen. Vad har du för styrkor eller svagheter? Hur kan du dra nytta av dem inför jobb eller utbildning?  
Stadsbild Jönköping
Välkommen till oss på Rusta och matcha i Jönköping!

Rusta och matcha i Jönköping – vad är viktigt att tänka på?

När du ska välja leverantör av Rusta och matcha i Jönköping finns det några saker som kan vara viktiga att tänka på. Kanske behöver du hjälp på ett annat språk, så kallat språkstöd. Då är det bra att se efter så att leverantören du väljer kan erbjuda språkstöd på det språk du pratar. Om du vill ha en leverantör med lång eller bred erfarenhet kan det vara bra att titta på hur detta har sett ut. Har de erfarenhet inom andra viktiga områden eller är det ett nystartat företag? Vi brukar även tipsa om att se efter så att leverantören kan erbjuda digitala lösningar om du till exempel vill ha kontakt på distans.

Bra att veta om du väljer Rusta och matcha på Lernia i Jönköping

Det är alltså både viktigt och nödvändigt att välja en bra leverantör av Rusta och matcha. Väljer du oss på Lernia så har du hamnat i goda händer. Här berättar vi lite mer om varför:

  • Vi har handledare som älskar sitt jobb - det märks om du går Rusta och matcha hos oss. Du kommer få en handledare som både har erfarenhet, utbildning eller på andra sätt är duktig på att hjälpa människor till jobb. 
  • Vi hjälper dig på flera olika språk. Till exempel arabiska, tigrinja eller engelska.
  • På Lernia är digital teknik och smarta lösningar viktiga. Därför kan du räkna med att ta del av praktiska och digitala verktyg hos oss.
  • Vi har inte mindre än 100 år av samlad erfarenhet av utbildning. Dessutom har vi en av Sveriges största bemanningsbolag. Det är en riktigt bra kombination när man ska matcha människor till jobb eller utbildning.
  • Att jobba nära näringslivet är en självklarhet för oss. Och tack vare det­ har vi många kontaktvägar in i olika branscher.

Fakta

Plats

Slottsgatan 14, 553 22 Jönköping

Telefon

+46771650650

KA-nummer

10070078

Lernia är ett auktoriserat matchningsföretag