Skip to main content

Vi söker dig som söker jobb!


Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och intresserad av tjänsten Rusta och matcha? På Lernia ger vi dig verktygen och hjälpen för att hitta rätt jobb eller utbildning som leder till jobb. Lernia är en av de största leverantörerna av Rusta och matcha i Sverige, och ett av de första företagen i branschen att bli ett auktoriserat matchningsföretag. Välkommen till Lernia!

Rusta och matcha finns nära dig

Visa alla orter

Är du arbetsgivare och vill veta mer om våra deltagare?

På Lernia Matchning jobbar vi med att utbilda, coacha och rusta de som stått utanför arbetsmarknaden i 6 månader eller mer. Tack vare vår forskningsbaserade coachingmetod och AI-stödda arbetsprocesser får våra kandidater mer tid för personlig utveckling och utbildning, vilket gör dem väl rustade inför en kommande anställning. Vi är en av Sveriges största aktörer inom Rusta och matcha och har över 100 års erfarenhet av att tillgodose Sverige med rätt arbetskraft. Vill du veta hur vi kan hjälpa just din organisation - kontakta oss nedan så skickar vi mer information till dig. 

VEM KAN FÅ GÅ RUSTA OCH MATCHA?

För dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen

Rusta och matcha är en tjänst för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och har svårt att hitta en hållbar sysselsättning. Du kanske har haft svårt att komma tillbaka efter en längre tid utan arbete, saknar fullständig grundskole- eller gymnasieutbildning, eller är ny i Sverige. Vår forskningsbaserade matchning och AI-teknik identifierar dina styrkor och matchar dig automatiskt mot lediga jobb i hela Sverige, så att du kan få mer tid för det personliga mötet med din handledare. Vårt mål är att ge dig det stöd du behöver för att snabbt få ett nytt arbete eller en utbildning som leder till jobb.

Din handledare hjälper dig att utveckla dina styrkor och förmågor

På väg mot drömjobbet

Målet med Rusta och matcha är att du snabbt ska komma i jobb, utbildning eller praktik. Svaret på vad som händer efteråt beror på hur just din resa ser ut. Tidigare deltagare på Lernia har fått jobb inom allt från ekonomi till lager eller industri. Skulle det visa sig att du behöver gå en utbildning för att få drömjobbet så hjälper vi dig med det också. 

Linus Olsson kom in på en utbildning som leder till drömjobbet
– Hon lärde mig att tro på mig själv och gav mig viktiga råd, som att lyssna noga på den som intervjuade mig. Vi övade på frågor som arbetsgivaren skulle kunna tänkas ställa. Äntligen kunde jag släppa att jag inte pratar perfekt svenska.

Läs hela intervjun med Moamen här

Moamen med sin handledare Dalja

Vill du veta mer om Rusta och matcha?

 

Klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter så ringer en av våra handledare upp dig.

Lernia Rusta och matcha

Du får en personlig handledare

Vi hittar de dolda jobben

Automatiserat jobbsökande

Samarbete med våra kollegor inom Bemanning

Vanliga frågor om Rusta och matcha

HUR VET JAG VILKEN LEVERANTÖR SOM ÄR BÄST?

Fördelar med Lernia

Vilken leverantör som är bäst beror på vilka behov just du har och om leverantören har platskontor där du bor. Nedan har vi listat några av sakerna som du kan förvänta dig av oss på Lernia. 

  • Vi kan hjälpa dig på flera språk - bland annat arabiska, kurdiska, tigrinja och engelska
  • Vi jobbar med digitala och moderna lösningar så att du och din handledare ska kunna fokusera på att hitta jobb eller utbildning åt dig - inte sitta med onödig administration
  • Våra handledare har ett brett nätverk av företag som söker efter nya deltagare
  • Utöver vår tjänst Rusta och matcha är vi också ett av Sveriges största bemanningsbolag, och vi erbjuder en mängd olika utbildningar som leder till jobb
Våra handledare identifierar dina styrkor bortom ditt CV

Vad Lernia kan göra för dig

  • Att ta fram ett riktigt bra CV och personligt brev
  • Att identifiera dina styrkor och din kompetens
  • Att låta vår jobbsökningsmotor Leja söka igenom tusentals annonser åt dig - så att du slipper
  • Att få kontakt med arbetsgivare och bygga nätverk
  • Att förbereda dig inför arbetsintervjuer
  • Att ge dig personligt stöd och motivation på vägen mot det rätta jobbet

Lernia är ett auktoriserat matchningsföretag