Skip to main content

Rusta och matcha


Behöver du extra hjälp eller stöd med att hitta jobb? På Rusta och matcha på Lernia ger vi dig verktygen och hjälpen för att hitta rätt jobb eller utbildning för dig. Lernia är en av de största leverantörerna av Rusta och matcha i Sverige.

Rusta och matcha finns nära dig

Visa alla orter
VAD ÄR RUSTA OCH MATCHA (KROM)?

En tjänst för dig som behöver hjälp med att hitta jobb eller utbildning

Rusta och matcha är en tjänst för dig som behöver extra stöttning och hjälp med att hitta ett jobb eller utbildning. Rusta och matcha kallas ibland för KROM – som är en förkortning och betyder Kundval Rusta och Matcha. Om du väljer Lernia som leverantör kommer du få hjälp av en av våra duktiga handledare med allt från hur du skriver ett bra CV till att träna intervjutekniker. Vårt mål är att ge dig en så bra matchning som möjligt mot jobb eller utbildning.

VEM KAN FÅ GÅ RUSTA OCH MATCHA?

För dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen

Rusta och matcha vänder sig först och främst till dig som har svårt att hitta jobb och som står långt från arbetsmarknaden. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer vem som kan få gå Rusta och matcha. Du kanske saknar grundskoleutbildning eller gymnasiet eller har invandrat till Sverige. Om du vill veta vilka krav som finns, få mer information eller veta om du har rätt att gå Rusta och matcha kan du alltid kontakta Arbetsförmedlingen.

Din handledare hjälper dig att utveckla dina styrkor och förmågor.
VARFÖR LERNIA?

Lernia är en av de största leverantörerna

  • Vi kan hjälpa dig på flera språk - bland annat arabiska, tigrinja och engelska.
  • För oss är smidiga och digitala lösningar viktiga. 
  • Vi är ett av Sveriges största bemanningsbolag, som dessutom har utbildningar. Bättre kombination när man ska hitta jobb är svår att hitta!
  • Vi är bäst i test inom matchning!

Att sätta ihop ett bra CV är en av alla saker du får hjälp med.

Vanliga frågor om Rusta och matcha

Rusta och matcha på Lernia

Så kan våra handledare hjälpa dig

Handledarens viktigaste uppgift är att stötta och coacha dig, helt enkelt hjälpa dig på vägen till ditt nya jobb eller utbildning. På Lernia kan handledaren hjälpa dig med:

  • Att ta fram ett riktigt bra CV och personligt brev.
    Med ett riktigt bra CV och personligt brev kommer man långt. Våra handledare har lång erfarenhet av att jobba med CV och personliga brev.
  • Att hitta lediga jobb. Din handledare på Rusta och matcha hjälper dig identifiera vad du har för nätverk och var du kan leta för att hitta rätt och ledigt jobb för dig.
  • Förberedelse inför arbetsintervjuer. Vi går igenom intervjuträning, vanliga frågor och presentationsteknik.
  • Personlig utveckling. Vad motiverar och inspirerar dig? Vi tittar närmare på dina styrkor och svagheter och hur vi kan hjälpa dig att utvecklas till ditt bästa jag.

Du väljer själv vilken leverantör du vill ha

Det finns flera olika leverantörer inom Rusta och matcha. Vilken leverantör är bäst? Det beror lite på vad du är ute efter.

Det finns olika leverantörer på olika orter och olika leverantörer kan dessutom ha olika fokusområden. Det kan vara bra att fundera på vad som är viktigt för dig. Du väljer själv vilken leverantör du vill ha på Arbetsförmedlingens webb. 

Rusta och matcha medfinansieras av Europeiska socialfonden.