Skip to main content

Rusta och matcha


Behöver du extra hjälp eller stöd med att hitta jobb? På Rusta och matcha på Lernia ger vi dig verktygen och hjälpen för att hitta rätt jobb eller utbildning för dig. Lernia är en av de största leverantörerna av Rusta och matcha i Sverige, och ett av de första företagen i branschen att bli ett auktoriserat matchningsföretag. Välkommen till Lernia!

Rusta och matcha finns nära dig

Visa alla orter
– Hon lärde mig att tro på mig själv och gav mig viktiga råd, som att lyssna noga på den som intervjuade mig. Vi övade på frågor som arbetsgivaren skulle kunna tänkas ställa. Äntligen kunde jag släppa att jag inte pratar perfekt svenska.

Läs hela intervjun med Moamen här

Moamen med sin handledare Dalja
VAD ÄR RUSTA OCH MATCHA (KROM) och vad är målet?

En tjänst för dig som behöver hjälp med att hitta jobb eller utbildning

Rusta och matcha är en tjänst för dig som behöver extra stöttning och hjälp med att hitta ett jobb eller utbildning. Rusta och matcha kallas ibland för KROM – som är en förkortning och betyder Kundval Rusta och Matcha. Om du väljer Lernia som leverantör kommer du få en egen handledare (kontaktperson) som hjälper dig med allt från hur du skriver ett bra CV till att träna intervjutekniker. Målet med Rusta och matcha är att ge dig en så bra matchning som möjligt mot jobb eller utbildning.

Vill du veta mer om Rusta och matcha?

 

Klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter så ringer en av våra handledare upp dig.

VEM KAN FÅ GÅ RUSTA OCH MATCHA?

För dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen

Rusta och matcha vänder sig till dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och har svårt att hitta en hållbar sysselsättning eller står långt från arbetsmarknaden. Du kanske saknar grundskole- eller gymnasieutbildning, har haft svårt att komma tillbaka efter en längre tid utan arbete eller har nyligen invandrat till Sverige. Om du vill att vi på Lernia ska hjälpa dig så fyller du i en intresseanmälan så kontaktar vi dig, men det är Arbetsförmedlingen som bestämmer vem som kan få gå Rusta och matcha, så om du vill veta vilka krav som finns, vem som kan få gå eller bara få veta mer kan du alltid kontakta Arbetsförmedlingen.

Din handledare hjälper dig att utveckla dina styrkor och förmågor.
Hur vet jag vilken leverantör som är bäst?

Fördelar med Lernia

Vilken leverantör som är bäst är förstås individuellt, här kommer några anledningar till varför vi tycker du ska välja oss:

  • Vi kan hjälpa dig på flera språk - bland annat arabiska, tigrinja och engelska.
  • Vi jobbar med digitala och moderna lösningar så att du och din handledare ska kunna fokusera på att hitta jobb eller utbildning åt dig - inte sitta med onödig administration.
  • Våra handledare har ett brett nätverk av företag som söker efter nya deltagare
  • Vi är ett av Sveriges största bemanningsbolag, som dessutom har utbildningar. Bättre kombination när man ska hitta jobb är svår att hitta!
Att sätta ihop ett bra CV är en av många saker du får hjälp med

Vanliga frågor om Rusta och matcha

Det kan våra handledare hjälpa dig med

  • Att ta fram ett riktigt bra CV och personligt brev. 
  • Att i vissa fall gå en kortare utbildning.
  • Att få kontakt med arbetsgivare och bygga nätverk.
  • Att förbereda sig inför arbetsintervjuer. 
  • Personlig utveckling - vi fokuserar på att lyfta fram dina styrkor och presentera dem på ett bra sätt mot en arbetsgivare
Rusta och matcha på Lernia

Du väljer själv vilken leverantör du vill ha

Det finns flera olika leverantörer inom Rusta och matcha. Vilken leverantör är bäst? Det beror lite på vad du är ute efter.

Det finns olika leverantörer på olika orter och olika leverantörer kan dessutom ha olika fokusområden. Det kan vara bra att fundera på vad som är viktigt för dig. Du väljer själv vilken leverantör du vill ha på Arbetsförmedlingens webb. 

Rusta och matcha medfinansieras av Europeiska socialfonden.