Skip to main content

Rusta och matcha, Göteborg


Behöver du hitta ett jobb eller en utbildning i Göteborg? Vi finns redo att hjälpa just dig till jobb eller utbildning. Våra Rusta och matcha-kontor i Göteborg har nära samarbete med vår bemannings- och utbildningsverksamhet.

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Anmäl intresse
VAD ÄR RUSTA OCH MATCHA I göteborg

För dig som är arbetslös och inskriven på Arbetsförmedlingen

Rusta och matcha i Göteborg är en tjänst för dig som behöver extra stöttning och vägledning på vägen till att hitta det jobb du vill ha eller den utbildning du vill gå. När du går Rusta och matcha hos oss på Lernia i Göteborg får du en egen handledare som hjälper dig med allt från hur du sätter ihop ett bra CV till hur du tränar inför en intervju. Du får ta del av vårt breda kontaktnät av företag, praktikplatser och arbetsplatser.

HUR SÖKER MAN TILL RUSTA OCH MATCHA I göteborg

Du söker via Arbetsförmedlingen

Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer om du får gå Rusta och matcha i Göteborg och övriga landet. Därför är det första steget att ta kontakt med dem. Hos Arbetsförmedlingen kan du själv gå in och jämföra olika leverantörer. Vilken leverantör som passar för dig beror på var du bor, vad du vill ha hjälp med och vilket språkstöd du behöver. När du bestämt dig för vilken Rusta och matcha du vill gå tar du kontakt med Arbetsförmedlingen så hjälper de dig vidare.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ OCH BRA ATT VETA

Språkstöd och digital lösning på Rusta och matcha

Vad är bra att tänka på när du ska välja Rusta och matcha i Göteborg? Det första vi vill rekommendera att se om det finns möjlighet att få hjälp på ett specifikt språk. Det andra vi brukar tipsa om att tänka på är om leverantören har erfarenhet inom de områden du vill jobba inom. Slutligen kan det vara bra att se efter så leverantören har ett flexibelt upplägg, finns till exempel möjlighet att ses digitalt?

CV på ett bord.

Det får du om du väljer Lernia

Vill du snabbt komma ut i jobb eller utbildning? Då passar vårt Rusta och matcha i Göteborg dig! Väljer du oss som din leverantör är det bra att veta att:

  • I Göteborg är vi duktiga på jobb inom lager, industri och logistik, restaurang och hotell och har flera konsulter i jobb inom de områdena.
  • Vi har språkstöd på arabiska, tigrinja och engelska.
  • Vi jobbar med effektiva och digitala lösningar och stöd. Vill du gå på distans så löser vi det.
  • Vi är ett av Sveriges största bemanningsföretag och har dessutom utbildningar.
Var i Göteborg finns Lernia?

Vi finns på flera platser

Vi finns på flera platser i Göteborgsområdet.

Läs mer om våra kontor:

 

Våra handledare finns här för att hjälpa dig

Våra Rusta och matcha skulle inte vara mycket utan våra duktiga och drivna handledare, eller jobbmatchare som det också kan kallas. Gemensamt för våra handledare är att de alla har lång erfarenhet av att coacha och hjälpa människor till jobb. Eftersom de jobbar med just människor och jobb har de dessutom ett stort nätverk av kontakter som hjälper på vägen.

Fakta

Telefon

0771-650 650

Bra att veta

  • När du går Rusta och matcha får du aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning från Arbetsförmedlingen.

Så här fungerar processen


1

Kontakta Arbetsförmedlingen

2

Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten

3

Välj Lernia

Lernia är ett auktoriserat matchningsföretag