Rusta och matcha, Göteborg


Den 29 september blir Stöd och matchning i Göteborg Rusta och matcha. Behöver du hitta ett jobb eller en utbildning i Göteborg? I Olskroken i centrala Göteborg hittar du oss, Rusta och matcha på Lernia i Göteborg. Vi finns redo att hjälpa just dig till jobb eller utbildning. Välkommen in och se vad vi kan göra för dig.

Vad är Rusta och matcha i Göteborg? Hur funkar det?

Vad är Rusta och matcha i Göteborg och hur funkar det? Jo, om du behöver extra stöttning för att hitta till det jobb eller den utbildning du vill gå är Rusta och matcha ett bra val för dig. När du går Rusta och matcha i Göteborg får du hjälp och coachning av din egen handledare som hjälper dig på vägen. Här kan du få hjälp med allt från hur du bäst sätter ihop ett CV till att träna intervjutekniker inför jobbintervjuer. Dessutom har våra handledare kontakter och nätverk över hela Göteborg som du självklart får ta del av.

Du hittar enkelt till oss på Rusta och matcha i Göteborg. Vi sitter centralt på Norra Ågatan 10, i Olskroken. Hit tar du dig både med spårvagn, buss eller bil. Tack vare närheten till Göteborg centrum finns det gott om blivande arbetsplatser i närheten.

Hur söker man till Rusta och matcha i Göteborg?

Det första du ska göra om du vill gå Rusta och matcha hos oss i Göteborg är att ta kontakt med Arbetsförmedlingen. Det kan vara bra att veta att Rusta och matcha är en tjänst genom Arbetsförmedlingen och att det är dom som bestämmer om du får gå. Som deltagare kan du själv söka upp och välja vilken leverantör av Rusta och matcha du vill gå hos. Ett tips är att gå in på Arbetsförmedlingen där du kan både söka och jämföra olika leverantörer. Det kan till exempel vara bra att filtrera på var du vill gå Rusta och matcha, om du behöver hjälp med något specifikt språk eller om du är intresserad av ett visst yrke.

När du är säker på vilken Rusta och matcha du vill välja i Göteborg kan du boka in ett möte med Arbetsförmedlingen. På mötet får du berätta mer om varför du behöver gå Rusta och matcha och kan sedan uppge att du vill gå hos oss på Lernia i Göteborg.

Välkommen att hitta rätt jobb eller utbildning hos oss på Rusta och matcha i Göteborg!

Det här hjälper handledaren dig med

Att ha duktiga och motiverade handledare är a och o för oss på Rusta och matcha i Göteborg. Handledarens, eller jobbmatcharens, viktigaste uppgift är att hjälpa dig till jobb eller utbildning. Det gör dom genom att dela med sig av sin erfarenhet och sina bästa tips. Alla har självklart lång erfarenhet av att coacha och hjälpa människor. En annan fördel när du går Rusta och matcha är att du tar del av ett viktigt nätverk av kontakter som kan hjälpa dig på vägen. Handledaren kommer titta på vad just du har för behov och anpassa coachningen efter det.

Till exempel kan din handledare hjälpa dig med:

  • Att ta fram de kanske viktigaste dokumenten av alla – CV och personligt brev! Våra handledare har genom tiderna hjälpt många av våra deltagare att ta fram personliga och anpassade CV:n och brev.
  • Att identifiera och hitta praktikplatser eller arbetsplatser i Göteborg. Det här går att göra på flera sätt. Du kan till exempel hitta jobb genom ditt nätverk, genom sociala medier eller traditionella annonser. Din handledare på Rusta och matcha kan tipsa och rekommendera de bästa sätten att hitta jobb eller praktik i Göteborg.
  • Olika typer av mental och praktisk förberedelse - till exempel inför en arbetsintervju. För att göra ett så gott intryck som möjligt så går vi igenom intervjuträning, vanliga frågor och presentationstekniker.
  • Hur du kan utvecklas på ett personligt plan. Vi tittar närmare på dina styrkor och svagheter och ser hur vi kan hjälpa dig att utvecklas till ditt bästa jag.
Rusta och matcha hittar du i Olskroken, Göteborg.

Rusta och matcha i Göteborg - viktigt att tänka på

Det kan vara bra att ha några saker i åtanke när du ska välja Rusta och matcha i Göteborg. Passar leverantören dig? Behöver du hjälp på ett annat språk? Då är det bra att veta om leverantören av Rusta och matcha kan erbjuda språkstöd. Det kan också vara bra att kolla upp vad leverantören har för erfarenhet och bakgrund, har de kunskap och erfarenhet av de områden du vill jobba inom? Sist men inte minst är det såklart viktigt att tänka på att hitta en leverantör som gör upplägget smidigt för dig – nära ditt boende eller digitalt? Vad har leverantören för verktyg som förenklar samarbetet?

Bra att veta om du väljer Lernia

Rusta och matcha på Lernia i Göteborg passar dig som vill ha en stabil väg in i jobb eller utbildning. Det är bra att veta att:

  • Du kommer få en erfaren och engagerad handledare. Alla handledare har kompetens inom coachning, men även service, försäljning och socialt arbete.
  • Vi kan hjälpa dig på flera språk - bland annat arabiska, tigrinja och engelska.
  • Du får tillgång till modern och smart teknik och verktyg.
  • Lernia har 100 år av samlad erfarenhet av utbildning – vi kan det här med utbildning och pedagogik. Dessutom har vi en av Sveriges största bemanningsbolag. Bättre kombination är svår att hitta!
  • Att jobba nära näringslivet är en självklarhet för oss. Tack vare det har vi många kontaktvägar in i olika branscher.

Fakta

Plats

Norra Ågatan 10, Göteborg

Telefon

0771-650 650

Bra att veta

  • När du går Rusta och matcha får du aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning från Arbetsförmedlingen.

Så här fungerar processen


1

Kontakta Arbetsförmedlingen

2

Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten

3

Välj Lernia

Kontakta oss


Undrar du om Rusta och matcha i Göteborg är något för dig?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort. Kom ihåg att ange telefonnummer.

För och efternamn
Din e-postadress
Ditt telefonnummer
Meddelande