<
Tva Glada Kvinnor

Vad är Rusta och matcha?

Rusta och matcha är en tjänst för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och har svårt att hitta en hållbar sysselsättning. Målet är att du som deltar ska hitta ett jobb eller en utbildning som leder till jobb - så snabbt som möjligt.


Hjälp till jobb eller utbildning – så snabbt som möjligt

Målet med Rusta och matcha på Lernia är att du ska få hjälp att hitta ett jobb eller utbildning som leder till jobb – så snabbt som möjligt. Tjänsten riktar sig mot flera tänkbara personer. Till exempel till dig som har svårt att komma tillbaka efter en längre tid utan arbete, som saknar fullständig grundskole- eller gymnasieutbildning eller är ny i Sverige. Med hjälp av vårt stora kontaktnät, täta samarbete med Lernia Bemanning och vår forskningsbaserade matchning och AI-teknik hjälper vi dig framåt på arbetsmarknaden.

Personlig matchningsansvarig (handledare)

Alla deltagare inom Rusta och matcha får en matchningsansvarig. Titeln kan även gå under namn som handledare, jobbcoach, jobbmatchare eller liknande. Din matchningsansvariga kan hjälpa till med:

  • Att ge dig verktygen med det lilla extra genom vårat AI-baserade stöd och program. Du kan till exempel skapa ett anpassat CV och personligt brev utformat efter de tjänster du är intresserad av.
    Genom våra verktyg kan du dessutom få tips på intervjufrågor att förbereda dig inför – baserat på det jobb du sökt!
  • Att kartlägga och identifiera dina styrkor och kompetens, som ni sidan skapar en individuell plan utifrån.
  • Att dela med sig av vårt omfattande kontaktnät, och nära samarbete med Lernia Bemanning.
  • Att förbereda dig på bästa sätt inför arbetsintervjuer.
  • Att få det personliga stöd och den motivation du behöver, både i med- och motgång.

Vilka mål har Rusta och matcha? 

Rusta och matcha har som mål att hjälpa dig att hitta ett jobb eller utbildning som leder till jobb - så snabbt som möjligt. 

Hur länge pågår Rusta och matcha?

När du går Rusta och matcha hos oss på Lernia gör vi allt för att du ska uppnå ditt mål  att få ett jobb eller gå en utbildning. Ibland går matchningen fort och ibland tar det lite längre tid. Du får minst sex månader att gå på Rusta och matcha hos oss, efter det gör du en utvärdering med Arbetsförmedlingen. I vissa fall kan du få gå sex månader till.

Kan jag byta leverantör om jag inte är nöjd?

Ja, du har rätt att byta leverantör om du inte är nöjd. För att byta leverantör tar du kontakt med Arbetsförmedlingen och meddelar vilken leverantör du vill byta till (till exempel Lernia om du vill byta till oss).

Vi byter namn

Handledare blir matchningsansvarig på Lernia

Fram till nu har vi använt titeln handledare för vår personal på Rusta och matcha. Eftersom vi inte upplever att handledare fullt ut speglar innehållet och huvuduppdraget i tjänsten, har vi valt att byta titeln till matchningsansvarig. Innehållet i tjänsten förändras inte utan är fortsatt detsamma.

Vi söker dig som söker jobb