Arbetsmarknads­utbildning


Om du är arbetslös och inskriven hos Arbetsförmedlingen är en arbetsmarknadsutbildning din möjlighet att öka chanserna för att få jobb. Kontakta Arbetsförmedlingen så bestämmer ni tillsammans vilken utbildning som passar dig bäst.

Välj det utbildningsområde som du är intresserad av:

Andreas gick från utbildning till anställning - Lernias arbetsmarknadsutbildningar

Vem kan gå en arbetsmarknadsutbildning?

Du som fyllt 25 år och är arbetslös kan söka en arbetsmarknadsutbildning. Du ska vara inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen.
Är du yngre än 25 år kan du i vissa fall få gå en arbetsmarknadsutbildning. Kontakta Arbetsförmedlingen för information.

Vad är en arbetsmarknadsutbildning?

En arbetsmarknadsutbildning skapas utifrån den efterfrågan som företagen har på personal just nu. Det ska helt enkelt bli lättare för företag att rekrytera medarbetare med rätt utbildning och erfarenhet. Lernia har erbjudit arbetsmarknadsutbildningar sedan 1950-talet, och vi har därför mycket kunskap om vad som gör dem effektiva. 

Hur lång är utbildningen?

Utbildningstiden är individuell och beror på dina förkunskaper och vilken typ av utbildning du går. Utbildningen tar normalt sett inte mer än sex månader.

Hur mycket kostar det? 

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd som betalas ut av Försäkringskassan. På Arbetsförmedlingens webbplats kan du få mer information om aktivitetsstöd.

Så söker du

När du hittat en utbildning du vill gå kontaktar du Arbetsförmedlingen och föreslår kursen. Tillsammans med Arbetsförmedlingen ansöker du till utbildningen.

 

Jessica och Robert gick från utbildning till jobb

För Jessica Hellstén var det tryggheten att arbeta i en stabil bransch som lockade. För Robert Karamani var det möjligheten av att få arbeta med händerna. Båda har de gått rekryteringsutbildningar hos Lernia i Arbetsförmedlingens regi. Här kan du läsa mer om deras resa från utbildning till jobb.

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Din e-postadress
Studieort du vill läsa på eller distans
Meddelande

Dela gärna