<
video

Leja gör jobbsökandet enklare

Det tar tid att hitta det rätta jobbet. Därför har vi skapat AI-roboten Leja. Lernias unika hjälpmedel Leja är en smart AI-robot som hittar lediga jobb speciellt för dig. Leja hittar de jobb som passar dina tidigare arbetserfarenheter, men det är inte allt. När du är redo att söka intressanta jobb har Leja sorterat förslagen åt dig, och poängsatt dem efter hur bra du och jobbet matchar varandra. Du kan lägga din tid på roligare saker än att leta jobb – som att träna inför jobbintervjuer, eller kanske slipa lite till på ditt CV. Leja sköter resten. Det ska vara lätt att hitta rätt jobb – och det är det med Leja.


Med hjälp av Leja (Lernia JobbAutomatisering) kommer du som deltagare själv att kunna ladda upp ditt CV och bli automatiskt matchad mot relevanta lediga tjänster i Platsbanken i hela Sverige. När du blivit matchad får du också veta hur väl ditt CV stämmer överens med platsannonsen.

Rent praktiskt innebär det att du kommer att få hjälp av Lernias handläggare att identifiera och kartlägga dina styrkor, och ni låter sedan Leja hitta jobben som motsvarar dessa. På så sätt sparar du tid och kan fokusera på andra delar av jobbsökandet som din handledare hjälper dig med. Du slipper alltså leta efter lämpliga jobb i Platsbanken – Leja gör jobbet åt dig.

Vem kan få hjälp av Leja?

Alla våra deltagare i Rusta och matcha och Omställning har tillgång till matchningsroboten Leja. För att bli deltagare i Rusta och matcha krävs att du uppfyller följande krav:

  • Du är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen
  • Du har rätt till tjänsten Rusta och matcha (om du är osäker, prata med en handläggare på Arbetsförmedlingen)
  • Du har ansökt om och fått din ansökan beviljad att få Lernia som din leverantör av Rusta och matcha.

För att se om du omfattas av Omställnigsförsäkring - läs mer här.

Intresserad av att välja Rusta och matcha hos Lernia?

Vill du veta mer om hur vi jobbar med Rusta och matcha eller hur du väljer Lernia som din leverantör? Klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter så ringer en av våra handledare upp dig.