< Start
Matchning På Lernia

Rusta och matcha

Är du arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen? Då kan du ha rätt att gå Rusta och matcha på Lernia! Du får en egen matchningsansvarig som stöttar dig på vägen till jobb och tar del av ny teknik som matchar dig mot relevanta jobb och utbildningar. Dessutom har vi flera stora kontaktnät och ett tätt samarbete med vår bemanningsavdelning. Välkommen att bli en av de tusentals personer vi varje år hjälper ut i jobb!


Rusta och matcha finns nära dig

Sök upp ditt närmaste kontor med Rusta och matcha här.

Varför Rusta och matcha på Lernia?

Kanske blir du en av våra konsulter?

Tack vare att vi jobbar med både matchning, utbildning och bemanning och rekrytering, kan många av våra deltagare gå direkt ut i jobb som konsulter.

Vi är experter på att hitta jobb

Varje år hjälper vi tusentals personer ut i jobb. Med stora kontaktnät över olika branscher, och engagerade matchningsansvariga som stöttar dig på vägen, hjälper vi dig på vägen mot ditt nästa jobb.

Vi använder ny teknik för att hitta relevanta jobb och utbildningar för dig

För att spara på våra deltagares tid har vi skapat AI-roboten Leja. Leja är en smart AI-robot som hittar lediga jobb eller utbildning, anpassade efter dina önskemål och behov.

Ansök idag – så gör du

 • 1

  Kontakta Arbetsförmedlingen, det kan du göra antingen genom att ringa eller chatta. Arbetsförmedlingen kommer göra en bedömning för att se om du har rätt att gå Rusta och matcha.

 • 2

  Om du har rätt att gå Rusta och matcha är det dags att söka och välja leverantör, det kan du göra själv när du är inloggad på Mina sidor. Vill du välja Lernia som leverantör hittar du våra olika KA-nummer, som du kan behöva, under våra olika ortssidor.

 • 3

  Vi hoppas att du väljer oss på Lernia som din leverantör! Om du gör det kommer någon av våra matchningsansvariga kontakta dig med mer information och tid för uppstartsmöte. Välkommen till Rusta och matcha med oss på Lernia!

Bli kontaktad

Vill du bli uppringd eller komma på öppet hus?

Vi förstår att du kan ha många frågor kring Rusta och matcha. Därför är du mer än välkommen på någon av våra öppna hus, eller att bli uppringd av oss. Klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter så ringer en av våra matchningsansvariga upp dig.

Tva Glada Kvinnor

För dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen

Vad är Rusta och matcha på Lernia?

Rusta och matcha på Lernia har som mål att hjälpa dig hitta ett jobb eller utbildning som leder till jobb – så snabbt som möjligt. Rusta och matcha kan vara ett bra alternativ för dig som har svårt att komma in på arbetsmarknaden och saknar utbildning. För att hjälpa dig på vägen har vi engagerade matchningsansvariga som brinner för att få ut deltagare i jobb eller utbildning. Dessutom har vi stora kontaktnät över flera olika branscher! Som pricken över i:et använder vi oss av forskningsbaserad matchning och AI-teknik. Teknik som identifierar dina styrkor och matchar dig automatiskt mot lediga jobb eller passande utbildningar i hela Sverige! 

Lernia Rusta Och Matcha Handledare

Det får du som deltagare på Rusta och matcha hos Lernia

 • Vi arbetar med AI-baserat stöd och program. Tack vare det kan vi skapa anpassade CV:n och personliga brev riktade mot de tjänster du är intresserad av.
 • Genom vår kartläggning kan vi identifiera dina styrkor och din kompetens för att sedan tillsammans skapa en individuell plan, anpassad efter dig.
 • Du tar del av vårt omfattande kontaktnät över flera olika branscher. Dessutom har vi ett nära samarbete med vår bemanningsavdelning, något som ytterligare ökar dina chanser till jobb!
 • Vi förbereder dig på bästa sätt inför arbetsintervjuer.
 • Vi ger dig det personliga stöd och den motivation du behöver, både i med- och motgång.
 • Du får ta del av ny och AI-baserad teknik, läs mer om hur vi hjälpt våra deltagare till jobb och utbildning med Leja.

Röster från tidigare deltagare

Moamen 1

"Jag fick jobb direkt, jag behövde inte ens gå rekryteringsutbildningen. Mitt första jobb i Sverige, det var underbart! Jag trivs väldigt bra."

Moamen Mohamed, tidigare deltagare Rusta och matcha

video

Leja – vår matchningsrobot

Möt matchningsroboten Leja! Genom avancerad AI-teknologi matchar Leja våra deltagares CV mot tusentals lediga jobb i Platsbanken. 

Läs mer om Leja

Vanliga frågor om Rusta och matcha

Hur söker jag Rusta och matcha på Lernia?

Hur länge pågår Rusta och matcha på Lernia?

Hur ser ert kontaktnät med arbetsgivare ut?

Kan man gå en utbildning hos er?

Vad händer efter Rusta och matcha på Lernia?

Kan jag genomföra delar av Rusta och matcha digitalt?

Vilken ersättning får jag om jag går Rusta och matcha?

Måste jag gå på Rusta och matcha?

Är Lernia ett auktoriserat matchningsföretag?

Vad är en matchningsansvarig, handledare, jobbcoach eller jobbmatchare?