<
Siv Header 2

Siv bytte bana i livet – "Jag är så tacksam"

Siv från Ronneby deltog i Rusta och Matcha hos Lernia. Via programmet kom hon i kontakt med en utbildning och kom närmare sitt drömjobb. Siv, som är 45 år och har fyra barn hade tidigare inte tänkt på studier, på grund av inlärningssvårigheter, men tack vare hennes matchningsansvarige vågade hon ta steget.


Ett stöd för den som under en längre tid varit inskriven på Arbetsförmedlingen

– Min tid hos Lernia Rusta & Matcha Ronneby har varit en resa jag aldrig hade klarat av själv utan med all professionell hjälp jag har fått av min matchningsansvarige, säger hon. 

Rusta och matcha är ett stöd för den som under en längre tid varit inskriven på Arbetsförmedlingen. Lernia är en av de största leverantörerna av Rusta och matcha i Sverige, och ett av de första företagen i branschen att bli ett auktoriserat matchningsföretag. Deltagaren får en egen matchningsansvarig som hjälper till under hela resan mot sysselsättning. 

Vågade utmana sig själv med att helt byta bransch

När Siv började i Lernias program var hon arbetssökande och fick platsen via Arbetsförmedlingen. Hon hade tidigare arbetat deltid inom handeln men trivdes inte riktigt och privat gick hon igenom en svår tid. Redan på första mötet med matchningsansvarige Zarre kände sig Siv trygg och att hon fick förståelse. Det gjorde att hon vågade utmana sig själv med att helt byta bransch från handeln till vården när hon peppades att söka timanställning inom hemtjänsten. Siv som tycker om att vara omhändertagande hamnade helt rätt.  

– Där trivdes jag väldigt bra och fick mersmak men för att få både bättre lön och en tjänst behövde jag gå vidare och studera till undersköterska.  Jag har egentligen ingen fullgjord utbildning och var samtidigt orolig för det ekonomiska om jag skulle börja studera. Säger Siv. 

Siv 1

Siv är snart färdigutbildad undersköterska.

Handledning

Rusta och matcha är ett stöd för den som under en längre tid varit inskriven på Arbetsförmedlingen.

Tar snart examen som undersköterska

En handledare, eller matchingsansvarig som de kallas på Lernia, är den person som hjälper och coachar till jobb eller utbildning. Den matchningsansvariga hjälper till med allt från jobbcoachning till att skriva CV och stöttning inför arbetsintervju. I Sivs fall uppmanade Zarre att hon skulle ta modet till sig och studera vidare. Dessutom upplevde Siv att hennes erfarenheter och motgångar blev en tillgång i mötet med vårdtagare och patienter.   

– Via Lernia fick jag hjälp med tankar och ideer vilket ledde till att jag vågade utmana mig själv med att helt byta bransch och nå ett mål som jag aldrig trodde skulle ske. Snart går jag i mål och tar min examen som undersköterska! Jag förstår fortfarande inte hur detta har gått till men jag lyckades. Dessutom kommer jag få ett jobb inom det jag utbildat mig inom, bara det är helt fantastiskt, säger Siv. 

Sivs tips till dig som funderar på att söka Rusta och Matcha:

”Glöm aldrig att våga drömma men också att förverkliga drömmarna. Även om man har motgångar i livet så måste man våga att satsa på sig själv. Ta all hjälp du får när du deltar i programmet hos Lernia Matchning. Det blev min räddning och är oerhört tacksam.” 

Vill du veta mer om Rusta och matcha på Lernia?

Klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter så ringer en av våra handledare upp dig.

Två Personer I Samtal