<
Lernia Rusta Och Matcha Handledare

Hur fungerar Rusta och matcha på Lernia?

Hur fungerar Rusta och matcha? Vad ingår, hur söker jag och vad händer efteråt? Ta reda på det och mer på den här sidan.


Det får du som deltagare på Rusta och matcha hos Lernia

  • Vi arbetar med AI-baserat stöd och program. Tack vare det kan vi skapa anpassade CV:n och personliga brev riktade mot de tjänster du är intresserad av.
  • Genom våra verktyg kan du dessutom få tips på intervjufrågor att förbereda dig inför – baserat på det jobb du sökt!
  • Genom vår kartläggning kan vi identifiera dina styrkor och din kompetens för att sedan tillsammans skapa en individuell plan, anpassad efter dig.
  • Genom vårt omfattande kontaktnät, och nära samarbete med Lernia Bemanning, tar du del viktiga kontakter på vägen mot jobb eller utbildning.
  • Vi förbereder dig på bästa sätt inför arbetsintervjuer.
  • Vi ger dig det personliga stöd och den motivation du behöver, både i med- och motgång.
  • Du får ta del av ny och AI-baserad teknik, läs mer om hur vi hjälpt våra deltagare till jobb och utbildning med Leja.

Så söker du Rusta och matcha på Lernia

  1. Kontakta Arbetsförmedlingen, det kan du göra antingen genom att ringa eller chatta. Arbetsförmedlingen kommer göra en bedömning för att se om du har rätt att gå Rusta och matcha.
  2. Om du har rätt att gå Rusta och matcha är det dags att söka och välja leverantör, det kan du göra själv när du är inloggad på Mina sidor. Vill du välja Lernia som leverantör hittar du våra olika KA-nummer, som du kan behöva, under våra olika ortssidor.
  3. Om du väljer Lernia som leverantör kommer någon av våra matchningsansvariga kontakta dig med mer information och tid för uppstartsmöte. 

Det händer efter Rusta och matcha

Efter Rusta och matcha har du förhoppningsvis hittat det jobb eller den utbildning du vill gå. En extra trygghet för dig att du behåller kontakten med oss på Lernia, även efter det att du har avslutat ditt program hos Lernia.

Eftersom Arbetsförmedlingen senare kommer att kräva att vi kan verifiera att du är kvar i anställning kommer vi dessutom behöva få ett intyg från din arbetsgivare. Tveka inte att höra av dig till oss om du behöver hjälp med något, innan eller efter din tid på Rusta och matcha. 

Varför Rusta och matcha på Lernia?

Goda chanser till jobb genom Lernia Bemanning

Tack vare vårt täta samarbete med Lernia Bemanning kan många av våra deltagare kan gå direkt ut i jobb som konsulter.

Vi är experter på att hitta jobb

Varje år hjälper vi tusentals personer ut i jobb. Med en personlig matchningsansvarig hjälper vi dig att hitta nästa steg till jobb.

Vi använder ny teknik för att hitta flera jobb

Det tar tid att hitta det rätta jobbet. Därför har vi skapat AI-roboten Leja. Lernias unika hjälpmedel Leja är en smart AI-robot som hittar lediga jobb speciellt för dig.

Vi söker dig som söker jobb