Stöd och matchning


I tjänsten stöd och matchning hjälper vi dig att hitta ett jobb eller en utbildning som passar dina tidigare erfarenheter, förutsättningar och behov. Du får personlig hjälp av våra engagerade jobbmatchare.

Vad är Stöd och matchning?

Stöd och matchning är en tjänst där du får individuell hjälp och stöd att hitta rätt väg framåt. Du får träffa din handledare regelbundet och tillsammans tar ni fram en plan för att du ska få ett arbete. Som din jobbmatchare kan vi hjälpa dig att skriva personligt brev och cv, till att träna intervjuteknik och få tips och motivation att hitta jobb att söka. 

Lernias långa erfarenhet och breda kontaktnät är en stor fördel när vi ska hitta ett jobb som passar dig. Vi har en nära kontakt med näringslivet och hos oss kan du också jobba som bemanningskonsult – ett perfekt sätt att öppna dörrar till arbetsmarknaden. 

Stöd och matchning är en tjänst som förmedlas genom Arbetsförmedlingen. Prata därför med Arbetsförmedlingen om att du vill gå stöd och matchning hos Lernia. 

Nelli fick jobb efter två veckor med Lernias tjänst Stöd och matchning

För vem passar Stöd och matchning?

Stöd och matchning är en tjänst för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och söker jobb. Det personliga stödet är ett bra sätt att få syn på sina egna kompetenser och styrkor och komma vidare med sitt jobbsökande. 

Stöd och matchning finns på många orter runt om i landet, för att det ska vara enkelt för dig. Det är kostnadsfritt att delta och vårt mål är du ska hitta ditt nästa jobb så snabbt som möjligt. 

Varför ska jag välja Lernia som leverantör?

Du väljer själv din leverantör av Stöd och matchning. Om du väljer Lernia får du en erfaren jobbmatchare och får ta del av alla de styrkor vi har: 

  • Vi kan svensk arbetsmarknad. Med snart 100 års samlad erfarenhet av utbildning, bemanning och rekrytering är vi en trygg partner i ditt jobbsökande. 
  • Vi har engagerade jobbmatchare som ger dig personligt stöd och struktur i din vardag, och som ser dina unika styrkor och förmågor. 
  • Eftersom vi redan jobbar med rekrytering, företagsutbildning och omställning har vi ett nära samarbete med många olika företag inom flera spännande branscher. 
  • Som bemanningsföretag har vi en möjlighet att snabbt hitta en väg för dig ut på arbetsmarknaden. 

Hur går det till?

Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen och säg att du vill börja på Stöd och matchning hos Lernia. Arbetsförmedlingen bedömer ditt behov av tjänsten och avgör om du får börja. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.

Så här fungerar processen

Job Application Process Stöd och matchnings-processen

Kontakta Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten

Välj Lernia

Ansök nu!


För att söka en arbetsmarknadsutbildning, kontakta Arbetsförmedlingen.

Så här går det till när du vill börja på stöd och matchning

Job Application Process Stöd och matchnings-processen

Kontakta Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten

Välj Lernia