Skip to main content

Rusta och matcha, Helsingborg


Söker du jobb i Helsingborg? Då söker vi på Lernia dig. Välkommen in för personlig hjälp och coachning på väg till ditt nästa jobb. Välkommen till Rusta och matcha i Helsingborg!

Kom och träffa våra handledare på plats

Öppet Hus 12 maj!

På torsdag den 12 maj är du som är inskriven på Arbetsförmedlingen välkommen till oss!

Vill du ha hjälp med ditt CV eller funderar du på om ditt personliga brev är tillräckligt vasst? Kom och träffa våra handledare som hjälper dig på plats!

Vi hjälper dig med:

DU BEHÖVER KA-NUMRET FÖR ATT VÄLJA OSS SOM LEVERANTÖR

KA-nummer Helsingborg

Uppge följande nummer vid kontakt med Arbetsförmedlingen

KA-nummer: 10069068

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Anmäl intresse

Vad är Rusta och matcha i Helsingborg

Vad är Rusta och matcha? Enkelt beskrivet skulle vi säga att det är tjänst som passar dig som behöver extra stöttning för att hitta till det jobb, praktik eller den utbildning du vill gå. Väljer du att gå Rusta och matcha hos oss på Lernia i Helsingborg kommer du få du hjälp och coachning med allt från CV-framtagning till personlig utveckling. Allt med stöd av din egen handledare som hjälper dig på vägen. Alla våra handledare har ett stort kontaktnät över Helsingborg som gör det lättare för dig att hitta det jobb eller den utbildning du vill gå i Helsingborg.

Hur söker man till Rusta och matcha i Helsingborg?

När du vill gå Rusta och matcha är det första du behöver göra att ta kontakt med din Arbetsförmedling. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer om du får gå Rusta och matcha och när. Det du kan göra själv som deltagare är att själva söka upp och jämföra olika leverantörer av Rusta och matcha. Vi brukar tipsa om att gå in på Arbetsförmedlingen där du kan både söka och jämföra olika leverantörer. När du jämför kan du filtrera på bland annat var du vill gå Rusta och matcha, om du behöver språkhjälp eller om du vill jobba inom ett visst område.

Efter att du bestämt dig för vilken Rusta och matcha du vill välja i Alingsås kan du boka in ett möte med Arbetsförmedlingen. På mötet går du och Arbetsförmedlingen igenom varför du behöver gå Rusta och matcha. På mötet kan du sedan uppge att du vill gå hos oss på Lernia i Helsingborg.

Vi på Lernia i Alingsås står redo att hjälpa dig till ditt nästa jobb.

Så här kan våra handledare hjälpa dig

Alla våra handledare på Rusta och matcha är erfarna, motiverade och brinner för att hjälpa andra människor. Det är handledarens, ibland kallad jobbmatcharen, absolut viktigaste uppgift att hjälpa dig som deltagare till jobb eller utbildning. Handledarnas styrka är till exempel att de kan dela med sig av sin erfarenhet och sina bästa tips. Handledarna har dessutom oftast ett stort och viktigt nätverk av kontakter som kan hjälpa dig på vägen till jobb i Alingsås. När du går Rusta och matcha tittar handledaren på vad just du har för behov och anpassar sen coachningen efter det.

Här är några exempel på vad du din handledare kan hjälpa dig med:

  • Att ta fram ett riktigt skarpt CV och personligt brev. Eftersom alla våra handledare har hjälpt massvis av deltagare att ta fram personliga och anpassade CV:n och brev är de experter på detta.
  • Att hitta eller identifiera olika arbetsplatser i Alingsås. Det går till exempel att hitta jobb eller praktik genom sitt nätverk, genom sociala medier eller varför inte hederliga jobbannonser. 
  • Förberedelser inför jobb, praktik och intervjuer. Det kommer bli en del peppande samtal och förberedelser av olika slag. Ni kommer kanske träna på arbetsintervjuer, gå igenom presentationstekniker eller gå igenom vanliga frågor och svar.
  • Personlig utveckling. Bland annat kommer vi identifiera dina styrkor och svagheter och utifrån det se hur vi kan hjälpa dig att utvecklas till ditt bästa jag.
CV på ett bord.
Våra handledare hjälper dig att ta fram ett riktigt vasst CV

Bra att veta om du väljer Lernia som leverantör

Vad får du då om väljer Lernia som leveranör av Rusta och matcha i Helsingborg? Här är några av fördelarna med att välja oss:

  • Du får ta del av någon av våra duktiga och peppande handledare. Handledarna är det viktigaste vi har på Rusta och matcha, så du kan lita på att du hamnar i goda händer. 
  • Vi vet att det talas många språk. Därför kan vi oftast hjälpa dig på flera språk - bland annat arabiska, tigrinja och engelska.
  • För oss är smidiga och digitala lösningar viktiga. När du går Rusta och matcha hos oss tar du del av ny och smart teknik.
  • På Lernia har vi inte mindre än 100 år av samlad erfarenhet av utbildning. Dessutom har vi en av Sveriges största bemanningsbolag. Bättre kombination när man ska hitta jobb är svår att hitta!
  • För att hitta jobb behöver man ha nära samarbete med näringslivet. Det har vi. Och tack vare det har vi många kontaktvägar in i olika branscher.

Fakta

Plats

Bredgatan 11, 252 25 Helsingborg

Telefon

0771-650 650

KA-nummer

10069068

Bra att veta

  • När du går Rusta och matcha får du aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning från Arbetsförmedlingen.

Rusta och matcha medfinansieras av Europeiska socialfonden.