Skip to main content

Kock

Komvux


Drömmer du om att jobba med råvaror, smaker och dofter? Som utbildad kock är du extremt eftertraktad på arbetsmarknaden.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Utbildningen passar dig som vill jobba i ett kreativt yrke med färska råvaror, smaker, kryddor, dofter och färger. Du trivs i en serviceinriktad miljö med högt tempo och varierande arbetsuppgifter. Under utbildningens gång kommer du bland annat att få göra intressanta studiebesök och lyssna på spännande föreläsningar.

Video
Spela film

För att se våra filmer på lernia.se behöver du godkänna cookies.

Det går även att se filmen på YouTube.
Utbilda dig till kock hos Lernia

Som deltagare hos Lernia följer vi dig hela vägen från utbildning till jobb. Det innebär: 

  • bred restaurangutbildning
  • praktikplatser på både restaurang- och hotellkedjor
  • möjlighet till jobb efter fullgjord utbildning.

Under utbildningen varvas teori med praktiska moment. Dessutom kommer du att vara ute på praktik (så kallat arbetsplatsförlagt lärande) under ett antal veckor. Praktiken är ett bra tillfälle att lära känna någon eller några av våra samarbetspartners som mycket väl kan bli din framtida arbetsgivare.

För vem

För att gå utbildningen ska du vara minst 20 år (eller 19 om du fyller 20 samma år som utbildningen startar) och ha gått ut grundskolan eller motsvarande. Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar Svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå, för att få studera på gymnasial vuxenutbildning.

Om du redan har viss kunskap och kompetens i yrket kan du göra en så kallad validering, där vi bedömer om du kan hoppa över vissa delar av utbildningen. Utbildningstiden kan då bli kortare.

Utbildning med CSN

Det kostar inget att gå en vuxenutbildning på Lernia. Du betalar själv för litteratur, studiematerial och eventuella skyddskläder. Du har möjlighet att söka CSN-medel för utbildningen.

 

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du kompetens att arbeta som kock både i Sverige och i övriga världen. Din inriktning kan vara allt från fine dining och à la carte till skolkök, catering och konferens. Du kan också starta eget som exempelvis matkreatör eller konsult.

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


call-center-woman

Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan