Arbetsmarknadsutbildning

Trätekniker


Välkommen till en utbildning med stora möjligheter till jobb inom träindustrin. Efteråt kan du bli allt från sågverksoperatör till snickare eller maskinoperatör. Utbildningen erbjuder fyra inriktningar att välja på; maskinoperatör grund (inriktning trä), maskinsnickare påbyggnad (inriktning trä), CNC Operatör Trä och sågverksoperatör.

Kursfakta

Plats

Utbildningstyp

Arbetsmarknadsutbildning

Nästa kursstart

Utbildningslängd

Kontaktuppgifter

Telefon

0771-650 650

E-post

kundservice@lernia.se

Hemsida

www.lernia.se

Individuellt upplägg

Före utbildningen genomförs individuella samtal för kartläggning och tester. Vi gör sedan ett individuellt upplägg där din utbildningsplan ligger till grund för dina studier. Dina individuella förkunskaper och planerad yrkesinriktning styr vilket innehåll just din utbildning kommer att bestå av.

Utbildningen har fyra inriktningar

Du börjar med att läsa en utbildning inom Industriteknik Bas. Industriteknik Bas innehåller de delar som branschen anser vara den grundläggande kompetens som krävs för arbete inom industrin.
Därefter fördjupar du dig inom en av de fyra inriktningar som utbildningen erbjuder:

  • Maskinoperatör grund (inriktning trä)
  • Maskinsnickare påbyggnad (inriktning trä)
  • CNC Operatör Trä
  • Sågverksoperatör

En blandning av teori och praktik

Utbildningen består av en blandning av föreläsningar och praktiska moment. Du får lära dig mer om jämställdhet, arbetsmiljö och hur arbetsmarknaden fungerar. Du blir också väl förberedd på att söka jobb inom ditt yrke.

Arbetsplatsförlagt lärande

Under APL-perioden (arbetsplatsförlagt lärande) får du möjlighet att testa och utveckla de arbetsmetoder du lärt dig i undervisningen. Det specifika innehållet i din APL anpassas till din individuella utbildningsplan och APL-företagens inriktning samt behov av kompetens

Vem får gå en arbetsmarknadsutbildning?

Arbetsförmedlingen tittar på lite olika saker när de beslutar om du får gå en arbetsmarknadsutbildning.För att ha rätt att gå den här utbildningen behöver du bland annat vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Du kan också ha rätt att gå om du är inskriven på Arbetsförmedlingen och riskerar att bli arbetslös.

När du deltar i en arbetsmarknadsutbildning kan du ansöka om ersättning hos Försäkringskassan.

Boka in dig på ett studiebesök

För att få gå en arbetsmarknadsutbildning behöver du komma på studiebesök först. På studiebesöken får du chans att se hur skolan ser ut och ställa olika frågor till oss.

Så anmäler du dig till ett studiebesök

1. Leta upp den ort du vill studera en arbetsmarknadsutbildning på.

2. På varje flik med orter finns det en "Boka studiebesök"-knapp. Tryck på den.

3. Fyll i dina kontaktuppgifter och skriv gärna när du vill komma på studiebesök. Vi kontaktar dig så fort vi kan, men det kan ibland dröja några dagar.

4. Tryck på "Skicka"-knappen när du är klar.

5. Ta kontakt med oss om du inte förstår hur du ska göra eller om något krånglar. Välkommen!

En viktig framtidsbransch

Att jobba med trä är både hållbart för miljön och arbetslivet. Det är ett material som har stor betydelse idag och kommer få ännu större betydelse i framtiden.

Det finns flera tänkbara arbetsplatser för en trätekniker. Arbetsplatser kan till exempel vara på olika sorters träföretag, sågverk, hyvlerier och handelsträdgårdar. Det finns även goda utsikter för de som väljer att starta eget företag.