Vård och omsorg samt pedagogik


Vill du få möjligheten att jobba på sjukhus, vårdcentral, äldreboende eller med barn? Trivs du med att ta hand om andra människor? Våra utbildningar inom vård och omsorg är både för dig som vill jobba nära patienter och vårdtagare och för dig som vill jobba mer administrativt. Lernia erbjuder flera olika typer av utbildningar inom vård, omsorg och pedagogik. Utbildningarna finns på flera orter. Studieformerna varierar mellan de olika utbildningarna. Du möter behöriga och erfarna lärare, som undervisar med eleven i centrum.

Hur vill du utbilda dig inom vård och omsorg?

Hos oss finns utbildningar till undersköterska och vårdbiträde för dig som vill få möjligheten att jobba på sjukhus, vårdcentral, äldreboende, gruppbostad eller som personlig assistent. Efter en avslutad utbildning till undersköterska kan du arbeta inom sjukvård, psykiatri, funktionshinder, hemtjänst och äldrevård. Fokus i arbetet ligger på omvårdnad av människor som är sjuka eller behöver hjälp och stöd av andra anledningar. Man jobbar nära patienten och därför är det viktigt att ha ett stort människointresse, tålamod och förmåga att förstå patienternas situation. 

Vi har också utbildning för barnskötare och elevassistenter för arbete inom förskola och skola.

För dig som vill utveckla din kompetens inom vårdyrket har vi utbildning till specialistundersköterska.

Andra vårdyrken som du kan utbilda dig till är exempelvis vård-, hälso- eller sjukvårdsadministratör, vårdbiträde, medicinsk sekreterare eller samordnare inom en verksamhet eller klinik. 

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Din e-postadress
Studieort du vill läsa på eller distans
Meddelande

Dela gärna