Arbetsmarknadsutbildning

Kock, servering, bageri & konditori


Är du en social och kreativ person som gillar service, matlagning och bakning? Här har du en utbildning som är både rolig och lärorik. Många kommer direkt ut i jobb!

Kursfakta

Plats

Utbildningstyp

Arbetsmarknadsutbildning

Nästa kursstart

Utbildningslängd

Kontaktuppgifter

Telefon

0771-650 650

E-post

kundservice@lernia.se

Hemsida

www.lernia.se

En utbildning för dig som älskar matlagning, bakning och service

Kock, servering, bageri & konditori är en perfekt arbetsmarknadsutbildning för dig som vill jobba inom restaurang, servering eller som bagare och konditor. Du går flera praktiska kurser där du lär dig allt från matlagning till konditori. Under utbildningen får du även chans att komma ut på APL, praktik, där du kan öva på det du lärt dig på en riktig arbetsplats.

Vi tar fram en plan för dig

Innan utbildningen går vi igenom dina kunskaper och din bakgrund. Du får göra tester där vi kan se vilka kunskaper just du har. Efter det tar vi fram en plan för hur din utbildning ska se ut. Till sist går du vidare till någon av våra inriktningar, det finns olika inriktningar på olika orter.

Du väljer en inriktning

I den här arbetsmarknadsutbildningen finns det tre olika inriktningar. Inriktningarna är kock, servering samt bageri och konditori. Vilken inriktning du kan gå beror bland annat på vilken ort du vill studera på. Utbildningen är ca 48-55 veckor lång.

Arbetsplatsförlagt lärande i utbildningen

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i alla inriktningar i utbildningen. Det betyder att du får komma ut på en arbetsplats och testa på jobbet. Här får du värdefulla kunskaper och många får senare jobb på samma ställe

Vem får gå en arbetsmarknadsutbildning?

Du som är arbetslös, eller riskerar att bli arbetslös och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen får söka en arbetsmarknadsutbildning. Du ska även ha fyllt 25, men i vissa fall kan du som är yngre också få gå.

Hur lång är utbildningen?

Längden på utbildningen är individuell och beror på dina förkunskaper och vilken typ av utbildning du går. Valideringar tar normalt betydligt kortare tid.

När du deltar i en arbetsmarknadsutbildning kan du ansöka om ersättning hos Försäkringskassan.

 

Boka in dig på ett studiebesök

För att få gå en arbetsmarknadsutbildning behöver du komma på studiebesök först. På studiebesöken får du chans att se hur skolan ser ut och ställa olika frågor till oss.

Så anmäler du dig till ett studiebesök

1. Leta upp den ort du vill studera en arbetsmarknadsutbildning på.

2. På varje flik med orter finns det en "Boka studiebesök"-knapp. Tryck på den.

3. Fyll i dina kontaktuppgifter och skriv gärna när du vill komma på studiebesök. Vi kontaktar dig så fort vi kan, men det kan ibland dröja några dagar.

4. Tryck på "Skicka"-knappen när du är klar.

5. Ta kontakt med oss om du inte förstår hur du ska göra eller om något krånglar. Välkommen!

Intyg efter din utbildning

När du läst klart utbildningen får du ett slutintyg på att du läst alla kurser. Utbildningsintyget kan du sedan visa upp för framtida arbetsgivare och använda i jobbansökningar.

Du har många arbetsplatser att välja mellan

Efter den här arbetsmarknadsutbildningen kommer du ha lätt att hitta jobb inom restaurang eller konditori och bageri. Framtida arbetsplatser kan till exempel vara barer, restauranger, caféer eller i storkök.

Efter den här arbetsmarknadsutbildningen kan du till exempel jobba som:

  • Kock
  • Bagare
  • Konditor
  • Cafébiträde
  • Servitör eller servitris