Arbetsmarknadsutbildning

Kock, servering, bageri & konditori


Är du en social och kreativ person som gillar service, matlagning och bakning? Här har du en utbildning som är både rolig och lärorik. Många kommer direkt ut i jobb!

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Vi tar fram en plan för dig

Innan utbildningen går vi igenom dina kunskaper och din bakgrund. Du får göra tester där vi kan se vilka kunskaper just du har. Efter det tar vi fram en plan för hur din utbildning ska se ut. Till sist går du vidare till någon av våra inriktningar, det finns olika inriktningar på olika orter.

Du väljer en inriktning

I utbildningen finns det tre olika inriktningar. Inriktningarna är kock, servering samt bageri och konditori. Vilken inriktning du kan gå beror bland annat på vilken ort du vill studera på. Utbildningen är ca 48-55 veckor lång.

Arbetsplatsförlagt lärande i utbildningen

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i alla inriktningar i utbildningen. Det betyder att du får komma ut på en arbetsplats och testa på jobbet. Här får du värdefulla kunskaper och många får senare jobb på samma ställe

Bageri och konditori är en inriktning i utbildningen.
Om du går inriktning servering kan du jobba som servitör efter utbildningen.

För vem

Vem får gå en arbetsmarknadsutbildning?

Du som är arbetslös, eller riskerar att bli arbetslös och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen får söka en arbetsmarknadsutbildning. Du ska även ha fyllt 25, men i vissa fall kan du som är yngre också få gå.

Hur lång är utbildningen?

Längden på utbildningen är individuell och beror på dina förkunskaper och vilken typ av utbildning du går. Valideringar tar normalt betydligt kortare tid.

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd som betalas ut av Försäkringskassan. På Arbetsförmedlingens webbplats kan du få mer information om aktivitetsstöd.

Så söker du

När du hittat en utbildning du vill gå kontaktar du Arbetsförmedlingen och berättar om kursen. Det är alltid arbetsförmedlaren som avgör vem som får gå en arbetsmarknadsutbildning.

Efter utbildningen

Intyg efter din utbildning

När du läst klart utbildningen får du ett slutintyg på att du läst alla kurser. Utbildningsintyget kan du sedan visa upp för framtida arbetsgivare och använda i jobbansökningar.

Du har många arbetsplatser att välja mellan

Det är lätt att hitta jobb inom restaurang eller konditori. Framtida arbetsplatser kan till exempel vara barer, restauranger, caféer eller i storkök.

Beroende på vilken inriktning du väljer kan du få jobb som:

  • Kock
  • Bagare
  • Konditor
  • Cafébiträde
  • Servitör eller servitris

Arbetsmarknadsutbildning på Lernia


Säker väg till jobb

Våra utbildningar är anpassade efter de behov som finns på arbetsmarknaden

Nära samarbete med näringslivet

Under utbildningen får du utveckla dina teoretiska kunskaper i praktiken

Rätt till aktivitetsstöd

Utbildningen är kostnadsfri och ger dig rätt till aktivitetsstöd från Försäkringskassan

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Din e-postadress
Studieort du vill läsa på eller distans
Meddelande

Dela gärna