Vår yrkeshögskola i Göteborg

Vill du läsa på yrkeshögskola i Göteborg? Vi har oftast en eller flera yrkeshögskoleutbildningar här. Just nu har vi bland annat en YH-utbildning till Reläskyddsspecialist på distans.


På Lernia har vi YH-utbildningar över hela landet, från Piteå i norr till Malmö i syd. Du som är intresserad av att läsa en YH-utbildning specifikt i Göteborg kan läsa vår YH-utbildning till Reläskyddspecialist.

Vilken YH-utbildning kan jag läsa just nu i Göteborg?

Just nu kan vi erbjuda YH-utbildningen Reläskyddsspecialist på distans, med platsträffar i Göteborg. Utbildningen passar dig som läst el- och energiprogrammet på̊ gymnasiet eller motsvarande och vill komma rakt in i elkraftsbranschen. Vi får in nya YH-utbildningar på nya orter nästan varje år, så håll ett öga ute efter fler YH-utbildningar i Göteborg.

Hur ansöker jag till en yrkeshögskola i Göteborg?

Först hittar du den utbildning du vill läsa. Vill du gå en yrkeshögskoleutbildning specifikt i Göteborg kan du filtrera fram Göteborg. När du hittat en YH-utbildning du vill läsa finns det inne på varje utbildningssida en knapp där det står ”Ansök nu”. Du kommer då till yh-antagningens sida där du kan registrera din ansökan. Kom ihåg att du bara kan ansöka under våra ansökningsperioder.

Hur går en YH-utbildning på distans och i Göteborg till?

YH-utbildningar hos oss på Lernia ser lite olika ut men följer generellt ett vanligt mönster. Går utbildningen på distans är upplägget oftast så att du studerar på distans men träffar några gånger per termin dina lärare och kurskamrater på plats i Göteborg. Platsträffarna är obligatoriska men oftast mycket uppskattade.

 

Fordonstekniker

Kostar det något att studera en YH-utbildning i Göteborg?

Alla våra yrkeshögskoleutbildningar är kostnadsfria och CSN-berättigande. Det innebär att du har rätt att söka och få CSN-lån och -bidrag under din studietid. Det enda du bekostar under din utbildning är resor och logi till platsträffarna.

Kan jag göra praktik på en yrkeshögskola i Göteborg?

Ja, alla våra YH-utbildningar innehåller minst en fjärdedel praktik. På Lernia kallas praktiken för LIA – lärande i arbete. På praktiken får du både prova på yrket och kan knyta viktiga kontakter för framtiden.

Får jag examensbevis efter min YH-utbildning?

Ja, om du fullgör alla dina studier får du ett examensbevis. Om du har läst en YH-utbildning på mindre än 400 yrkeshögskolepoäng (YH-poäng) får du en yrkeshögskoleexamen och om du har läst 400 YH-poäng eller mer så kallas examen Kvalificerad Yrkeshögskoleexamen.

När kan jag söka till yrkeshögskola i Göteborg?

Våra YH-utbildningar startar lite olika tider på året. Det innebär att du ansöker till utbildningarna under lite olika perioder. Du hittar all information om när du kan gå en YH-utbildning på våra webbsidor under Yrkeshögskoleutbildning på lernia.se.

Våra YH-utbildningar i Göteborg