Skip to main content
intro-section-logo

DevOps Engineer

Yrkeshögskoleutbildning


Vi väntar svar från MYH men har för avsikt att starta den här utbildningen hösten 2023. Som DevOps ingenjör arbetar du med mjukvaruutveckling och digitala tjänster. Vill du jobba med att bidra till utvecklingen av containerteknologi, säkerhet och systemadministration? Läs mer om utbildningen nedan.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Utbildningens övergripande mål

Utbildningen ger dig kunskaper inom teoretisk och praktisk hantering av olika verktyg. Du lär du dig att utveckla IT-system som är säkerhetsmedvetet. Du får arbeta med en modern containerbaserad driftsmiljö i eget datacenter. 

Olika användare har olika behov. Som DevOps Engineer anpassar du dina tekniska lösningar efter användarens behov. Du får förståelse för hur öppna standarder påverkar valet av teknisk lösning. Du arbetar inom drift, säkerhet och systemadministration i yrkesrollen som DevOps Engineer. Utbildningen ger kunskaper i att redovisa administrativa moment och föreslå avancerad konfiguration. Du lär dig även om IT-säkerhet och teknologier för drift av applikationer och tjänster. 

Utbildningen ger färdigheter i att relatera, planera och tillämpa funktioner i Linux, Kubernetes, databasservrar och moln. Du lär dig också programmeringsspråket Python. I utbildningen får du hitta lösningar för sammansatta problem inom containerteknologi, code pipelines och säkerhet. 

 

Framtagen av arbetslivet 

Utbildningen är framtagen tillsammans med arbetslivet. Det betyder att den är utformad efter den kompetens som företagen efterfrågar. Det ökar chanserna för dig att få jobb efter examen. Utbildningen styrs av en ledningsgrupp som består av företag och organisationer.

Kurser

Vi har ett antal olika kurser i utbildningen. Nedan hittar du mer information om dessa. 

För vem

För att söka utbildningen krävs att du uppfyller alla krav nedan:

Saknar du behörighet?

Om ansökan, urval och antagningsprocessen

Efter utbildningen

Efter examen har du kunskap i att:

  • Självständigt behandla och använda olika teknologier.
  • bevaka implementeringen av en teknisk servermiljö inom containerteknologi.
  • Bidra till utvecklingen av containerteknologi, säkerhet och systemadministration. 

Efter utbildningen kan du jobba som:

  • DevOps Engineer
  • Linux System Administrator
  • Platform Engineer 
  • Site Reliability Engineer

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


call-center-woman

Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan