<
Fatt Jobb
Rusta och matcha

Vad är en handledare, jobbcoach eller jobbmatchare?

Handledare, jobbcoach eller jobbmatchare betyder i många fall samma sak. Det är den person som hjälper och coachar dig till jobb eller utbildning. På Lernia kallar vi dem för matchningsansvarig.


Hos oss på Lernia är alla matchningsansvariga (handledare) motiverade och brinner för att hjälpa andra människor. För att säkerställa att du erbjuds den bästa möjliga hjälpen på vägen mot ett arbete genomgår alla dessutom en gedigen coachutbildning.

Det är handledarens absolut viktigaste uppgift att hjälpa dig som deltagare till jobb eller utbildning. En av handledarnas många styrkor är att de kan dela med sig av sin erfarenhet och sina bästa tips. Våra handledare har ett stort och viktigt nätverk av kontakter som kan hjälpa dig på vägen till jobb. När du går Rusta och matcha tittar handledaren på vad just du har för behov och anpassar sen coachningen efter det.

Här är några exempel på vad din matchningsansvariga (handledare) kan hjälpa dig med:

  • Att ta fram ett riktigt skarpt CV och personligt brev. 
  • Att hitta eller identifiera relevanta arbetsplatser. Det går till exempel att hitta jobb eller praktik genom sitt nätverk, genom sociala medier eller vår egna matchningsrobot - Leja.
  • Förberedelser inför jobb, praktik och intervjuer. Det kommer bli en del peppande samtal och förberedelser av olika slag. Ni kommer att träna på arbetsintervjuer, gå igenom presentationstekniker eller gå igenom vanliga frågor och svar.
  • Personlig utveckling. Bland annat kommer vi identifiera dina styrkor och svagheter och utifrån det se hur vi kan hjälpa dig att utvecklas till ditt bästa jag.

Vi byter namn

Handledare blir matchningsansvarig på Lernia

Fram till nu har vi använt titeln handledare för vår personal på Rusta och matcha. Eftersom vi inte upplever att handledare fullt ut speglar innehållet och huvuduppdraget i tjänsten, har vi valt att byta titeln till matchningsansvarig. Innehållet i tjänsten förändras inte utan är fortsatt detsamma.

Vi söker dig som söker jobb