Stockholm

Vår yrkeshögskola i Stockholm

Är du intresserad av att läsa på yrkeshögskola i Stockholm? Vi har flera olika YH-utbildningar att läsa både på plats eller på distans med platsträffar i Stockholm. I vårt utbud hittar du yrkeshögskoleutbildningar både på helfart eller halvfart.


Lernia är en av flera yrkeshögskolor i Stockholm, här har vi YH-utbildningar inom bland annat IT och vård. Flera av utbildningarna läser du på distans, så att du själv kan bestämma var i landet du vill befinna dig. Vi vet att det finns många praktiska frågor runt våra yrkeshögskoleutbildningar, därför hat vi valt att svara på några ofta förekommande frågor här nedan.

Kan jag läsa en YH-utbildning på engelska i Stockholm?

En del av våra YH-utbildningar i Stockholm läser du delvis på engelska. Det innebär bland annat att kurslitteratur kan vara på engelska samt att lektioner och föreläsningar hålls på engelska. Du hittar mer information om språk och utbildningarna direkt på varje utbildnings webbplats.

Plugga IT eller vård på yrkeshögskola i Stockholm

På vår yrkeshögskola i Stockholm kan du läsa program inom både IT och vård. Genom tiderna har vi haft YH-utbildningar såsom Lärarassistent med specialisering inom integration, Azure administration för servertekniker och vår populära utbildning Cloud & ICT Engineer.

Kan jag läsa en YH-utbildning i Stockholm på distans?

Ja, på vår yrkeshögskola kan du läsa både på distans och några gånger under terminen på plats i Stockholm. Du kommer största delen av terminen läsa utbildningen på distans och vid några tillfällen träffa lärare och kurskamrater på platsträffar i Stockholm. Att läsa en YH-utbildning på distans brukar fungera mycket bra när du vill studera men inte vill eller kan flytta till en annan del av landet.

Hur ansöker jag till yrkeshögskolan i Stockholm?

Oavsett om du vill söka en YH-utbildning i Stockholm eller på någon annan plats i landet så ansöker du på samma sätt. Du börjar med att hitta den utbildning du är intresserad av på lernia.se. När du hittat den utbildning du vill gå klickar du på ”Ansök nu”-knappen. Du skickas då vidare till en sida där du kan registrera dig och få mer information.

Hur ser upplägget ut på en YH-utbildning i Stockholm?

Upplägget på våra yrkeshögskoleutbildningar ser likadant ut över hela landet. I grunden är alla utbildningar baserade på ett problemorienterat arbetssätt. Det innebär att vi utgår från tre centrala delar i undervisningen:

  • självstyrt arbete
  • problemlösning
  • arbete i projektgrupper.

I praktiken innebär det att du kommer få prova på att olika projekt och projektmetodik, problemlösningsmetoder, grupparbeten och kommunikation.

I utbildningen kommer du ha många föreläsningar och laborationer (övningar) och dessutom projektarbeten där du tillsammans med några studiekamrater löser gemensamma uppgifter. Uppgifterna är utformade efter verkligheten och du får använda dina kunskaper från flera av YH-utbildningens kurser. För att YH-utbildningen ska fungera bra för dig är det viktigt att du tycker om att studera mycket i grupp och med dina studiekamrater.

Var i Stockholm kan jag gå en yrkeshögskoleutbildning?

I dagsläget har vi YH-utbildningar i Bromma i Stockholm. Det finns även utbildningar du kan läsa på distans med platsträffar i Stockholm. Du kan till exempel läsa utbildningen DevOps Engineer på distans.

Sök yrkeshögskoleutbildning i Stockholm