Yrkeshögskoleutbildning
Cloud & IT-Infrastructure Engineer
Med vår utbildning till Cloud & IT-Infrastructure Engineer blir du riktigt bra på att hjälpa företag och organisationer med molntjänster. Du hjälper dem att både tekniskt och affärsmässigt anpassa och effektivisera sina lösningar i molnet.
Om utbildningen
Den här utbildningen passar dig som har ett genuint intresse för teknik eller affärer eller en kombination av dessa. Under utbildningen lär du dig mycket om de tekniska möjligheterna med bland annat Microsoft Azure och IT-infrastruktur. Du lär dig också allt om tjänstemodellerna IaaS, PaaS och SaaS där affärsperspektivet med affärsnytta, kostnader och molnsäkerhet är viktiga kunskaper du får med dig.
Lektioner och egenstudier
Utbildningen sträcker sig över två år, på heltid. Du kommer ha lektioner på plats i våra lokaler i Stockholm (Liljeholmen) i snitt 2,5 dag i veckan och resterande tid förväntas du lägga ner på egenstudier i form av inläsning, uppgifter och grupparbeten.
Teknik, affärsutveckling och praktik — se hur utbildningens innehåll är fördelat
Visste du att nästan en fjärdedel av utbildningen består av praktik? Eller att det är flera kurser i strategi och affärsutveckling? Här kan du ladda ner ett tårtdiagram på utbildningens innehållsfördelning och se exakt hur utbildningen är uppbyggd (PDF).
Företagen är med och bestämmer
Innehållet och kvalitén i utbildningen ses hela tiden över av företag och nyckel-personer i branschen. I vår ledningsgrupp sitter representanter från exempelvis Colding Digital Teknik, Obligo, ICW, Telenor Inpli, ImedSec AB, Cloudfactor.eu samt Wise IT.
Praktik- och samarbetsorganisationer
Utbildningen genomförs i samverkan med Colding Digital Teknik, Obligo, Telenor Inpli, ImedSec AB, Cloudfactor.eu samt Wise IT.
Lär dig mer om vad en IT-molnspecialist gör. Utbildningen hette tidigare IT-molnspecialist men har bytt namn till Cloud & IT-infrastructure engineer.Kurser
Innehållet i utbildningen styrs av en ledningsgrupp som består av företag från branschen och av representanter från Lernia. Tillsammans beslutar vi vad innehållet ska vara så att utbildningen alltid är uppdaterad efter branschens behov och leder till jobb. Preliminärt innehåll och upplägg är som följer.
För vem
För att söka utbildningen krävs att du uppfyller alla krav nedan:
Saknar du behörighet?
Om ansökan, urval och antagningsprocessen
Efter utbildningen
Genom att gå denna utbildning får du avancerad kunskap inom molntjänster och det finns ett stort behov av de olika rollerna i yrkeslivet. Efter utbildningen öppnar sig möjligheten att antingen vara anställd inom ett företag eller en organisation och arbeta som konsult inom olika verksamheter och hjälpa dem med frågor kring molntjänster.
Exempel på yrkesroller som utbildningen leder till är; molnspecialist, Cloud Advisor, systemansvarig, specialistsäljare, projektledare, System-/Cloud Architect, IT-konsult inom IT- och informationssäkerhet.
Yrkeshögskola på Lernia
9 av 10 får jobb efter examen
Eftergymnasial utbildningsform som är framtagen tillsammans med näringslivet
1/4-del av utbildningstiden är på ett företag
Optimal möjlighet att knyta värdefulla kontakter för jobberbjudanden
Kostnadsfritt och CSN-berättigande
Ger dig ekonomisk trygghet under studietiden