Yrkeshögskoleutbildning

Cloud & IT-Infrastructure Engineer


Med vår utbildning till Cloud & IT-Infrastructure Engineer blir du riktigt bra på att hjälpa företag och organisationer med molntjänster. Du hjälper dem att både tekniskt och affärsmässigt anpassa och effektivisera sina lösningar i molnet.

Ansökan öppen till och med 15 maj

Välkommen med din ansökan!

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Den här utbildningen passar dig som har ett genuint intresse för teknik eller affärer eller en kombination av dessa. Under utbildningen lär du dig mycket om de tekniska möjligheterna med bland annat Microsoft Azure och IT-infrastruktur. Du lär dig också allt om tjänstemodellerna IaaS, PaaS och SaaS där affärsperspektivet med affärsnytta, kostnader och molnsäkerhet är viktiga kunskaper du får med dig.

Här kan du läsa ett helt reportage om utbildningen i tidningen IT-pedagogen.

Lektioner och egenstudier

Utbildningen sträcker sig över två år, på heltid. Du kommer ha lektioner på plats i våra lokaler i Stockholm (Liljeholmen) i snitt 2,5 dag i veckan och resterande tid förväntas du lägga ner på egenstudier i form av inläsning, uppgifter och grupparbeten.

Teknik, affärsutveckling och praktik — se hur utbildningens innehåll är fördelat

Visste du att nästan en fjärdedel av utbildningen består av praktik? Eller att det är flera kurser i strategi och affärsutveckling? Här kan du ladda ner ett tårtdiagram på utbildningens innehållsfördelning och se exakt hur utbildningen är uppbyggd (PDF).

Ladda ner PDF med tårtdiagram

Företagen är med och bestämmer

Innehållet och kvalitén i utbildningen ses hela tiden över av företag och nyckel-personer i branschen. I vår ledningsgrupp sitter representanter från exempelvis Colding Digital Teknik, Obligo, ICW, Telenor Inpli, ImedSec AB, Cloudfactor.eu samt Wise IT.

Praktik- och samarbetsorganisationer

Utbildningen genomförs i samverkan med Colding Digital Teknik, Obligo, Telenor Inpli, ImedSec AB, Cloudfactor.eu samt Wise IT.

Lär dig mer om vad en IT-molnspecialist gör. Utbildningen hette tidigare IT-molnspecialist men har bytt namn till Cloud & IT-infrastructure engineer.

Kurser

Innehållet i utbildningen styrs av en ledningsgrupp som består av företag från branschen och av representanter från Lernia. Tillsammans beslutar vi vad innehållet ska vara så att utbildningen alltid är uppdaterad efter branschens behov och leder till jobb. Preliminärt innehåll och upplägg är som följer.

För vem

För att söka utbildningen krävs att du uppfyller alla krav nedan:

Saknar du behörighet?

Om ansökan, urval och antagningsprocessen

Efter utbildningen

Genom att gå denna utbildning får du avancerad kunskap inom molntjänster och det finns ett stort behov av de olika rollerna i yrkeslivet. Efter utbildningen öppnar sig möjligheten att antingen vara anställd inom ett företag eller en organisation och arbeta som konsult inom olika verksamheter och hjälpa dem med frågor kring molntjänster.

Exempel på yrkesroller som utbildningen leder till är; molnspecialist, Cloud Advisor, systemansvarig, specialistsäljare, projektledare, System-/Cloud Architect, IT-konsult inom IT- och informationssäkerhet.

Yrkeshögskola på Lernia


9 av 10 får jobb efter examen

Eftergymnasial utbildningsform som är framtagen tillsammans med näringslivet

1/4-del av utbildningstiden är på ett företag

Optimal möjlighet att knyta värdefulla kontakter för jobberbjudanden

Kostnadsfritt och CSN-berättigande

Ger dig ekonomisk trygghet under studietiden

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För- och efternamn
Ditt telefonnummer
Din e-postadress
Studieort du vill läsa på eller distans
Meddelande

Dela gärna