Skip to main content
intro-section-logo

Systemutvecklare i Java och JavaScript

Yrkeshögskoleutbildning


Är du sugen på att utveckla dig till IT-branschens framtida medarbetare? Vill du ha förståelse för hur systemutvecklingsbranschen ser ut, vilka trender som finns och vilken möjlig utveckling de största utvecklingsspråken och -miljöerna på marknaden har idag?

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Det råder en brist nu och framöver på systemutvecklare och verksamheter som är inne i en digitaliseringsprocess föredrar utvecklare på plats istället för outsourcat. Pressen att komma ut med nya digitala tjänster snabbt gör att färre planerar att outsourca IT. Det går helt enkelt snabbare om man har sin IT insourcad som i sin tur gynnar ett agilt arbetssätt och devops. Webbutveckling är ett av de största områdena inom mjukvaru- och systemutveckling och det finns ett stort behov inom denna del av branschen i synnerhet i den pågående digitalisering av tjänster i både näringslivet och offentlig sektor. Att lära sig Java och JavaScript kommer ge dig stora yrkesfördelar.

Utbildningen syftar till att ge specialistkunskaper inom detta viktiga område och har en tydlig koppling till arbetslivet, bland annat genom att delar av utbildningen sker ute på en arbetsplats. 

Utbildningen genomförs på distans

Utbildningen pågår under ca 2 år genomförs helt på distans. I den mån det är möjligt försöker vi bistå med att ni kan ta del av inspelat material då detta kan ses flera gånger, både i kunskapsgenererande och repeterande syfte, samt möjliggör att du kan läsa oberoende av tid och rum, vilket ökar möjligheten att tillgodogöra sig utbildningen på det sätt som fungerar bäst för dig.

Utbildningen utgår från Lernias lärportal där kursen finns i digital form med exempelvis: övningsuppgifter, självrättande övningsprov, utbildningsmaterial, inspelade föreläsningar länkar m.m. Via Lärportalen har du möjlighet att kontakta andra studerande i kursen för att diskutera frågor och samarbeta för att lösa uppgifter, kontakta lärare för frågor samt lämna in uppgifter för rättning och bedömning. Under utbildningens gång arbetar vi med blandade lärformer genom självstudiematerial i kombination med klassisk lärarledd undervisning, grupparbeten med cases och individuell handledning.

Vid varje kursstart presenteras kursens kunskapsmål, centrala innehåll och bedömningsuppgifter, schema och vilka resurser som finns för att nå önskat mål i förhållande till bedömningsuppgifterna. I utbildningen kommer du bland annat få lära dig om Java och JavaScript.

Undervisningen sker på svenska, men fackspråket i litteratur översätts dock inte från engelska i löpande tal och skrift. Nästan all litteratur och allt material för utbildningen är på engelska.

Praktik- och samarbetsorganisationer

Utbildningen genomförs i samverkan med Sogeti, Atea, B3 Consulting GroupAntsCentricOhmyWise IT, Academic WorkLuleå Science Park, Tullverket, CygniGhost Competence, Arctic groupAvantime och Tromb AB.

 

Kurser

Vi har ett antal olika kurser i utbildningen. Nedan hittar du mer information om vad som ingår mer specifikt i dem och vilka delmoment som ingår.

För vem

För att söka utbildningen krävs att du uppfyller alla krav nedan:

Saknar du behörighet?

Om ansökan, urval och antagningsprocessen

Om urvalsprocessen för Agil systemutvecklare i Java och JavaScript

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du specialiserade kunskaper om arbetsmetoder för utveckling i team och kvalitetskriterier för programmeringsprojekt, om Agila metoder med fokus på devops versionshantering backup utvecklingsmiljöer lansering och deploy. Du har lärt dig om API:er, fullstack och REST, arbete med databaser (enhetstester, modellering, optimering, säkerhet, lastbalansering samt SQL), om säkerhet inom backend-system och systemdesign. Du kan OOAD, UML, DFD, webbarkitektur och arkitekturer för backend samt vet vilken roll databaser, molntjänster och API:er har i en webbapplikation.

Yrkesroller

  • Systemutvecklare i Java och JavaScript
  • IT-utvecklare
  • Javautvecklare
  • Mjukvaruutvecklare
  • Systemutvecklare
  • Webbprogrammerare
  • Webbutvecklare

Undrar du vad vi har för andra inriktningar inom systemvetare eller vilka orter du kan läsa på? Läs vanliga frågor och svar om våra utbildningar till systemutvecklare här.

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


call-center-woman

Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan