Sfi – svenska för invandrare


Med svenska för invandrare blir du snabbt bättre på att läsa, skriva, tala och förstå svenska. Oavsett om du är nybörjare eller har kommit längre med det svenska språket har vi kurser som passar din nivå. Hos oss kan du kombinera studier i svenska med praktik eller med en yrkesutbildning.

Just nu erbjuder vi dig följande Sfi-utbildningar:

Kombinationsutbildning

Hos oss kan du även kombinera studier i SFI med följande yrkesutbildningar:
Lokalvårdare
Truckförare
Lager- och terminalarbetare
Grundläggande husbyggnadsarbetare
Kyl- och värmepumpstekniker

Du ansöker till utbildningen på din kommuns webbplats.

Sfi hos Lernia

Sfi på olika språk/Sfi in other languages

Sfi finns på olika nivåer

  • Studieväg 1 är för dig som har kort eller ingen utbildning från ditt hemland, mindre än 5 år, och inte kan läsa eller skriva och/eller inte kan det latinska alfabetet. Den innefattar kurserna A, B, C och D.
  • Studieväg 2 är för dig som har studerat mellan 6 och 9 år i skola i ditt hemland, motsvarande grundskolan i Sverige. Den innefattar kurserna B, C och D.
  • Studieväg 3 är för dig som har studerat 10 år eller mer i skola i ditt hemland, motsvarande gymnasium eller högskola/universitet i Sverige. Den innefattar kurserna C och D.

Vem får läsa Sfi?

Du kan studera sfi på Lernia från och med 1 juli det år du fyller 16 år. Utbildningen är till för dig som inte har svenska som modersmål, har en svensk folkbokföringsadress och saknar grundläggande kunskaper i det svenska språket.

Skola när det passar dig

Du väljer själv när du vill studera sfi hos Lernia, vi har kurser på förmiddagar, eftermiddagar och kvällar. Vi hjälper dig att planera dina studier så att de passar dig och dina behov. Kontakta oss för att veta mer om vilka tider som du kan läsa sfi i din kommun.

Du möts av bra lärare

Hos oss kommer du att träffa många duktiga lärare som gör att du kan lära dig svenska snabbare. Du har en egen mentor när du läser sfi och innan skolan börjar får du göra ett test. Det är för att du ska få en kurs som passar dig, så att våra lärare kan lära dig svenska på bästa sätt.

Lär dig svenska med Jalla prata svenska!

Lär dig svenska med vårt webb-tv-program Jalla prata svenska. I programmen lär du dig om hur olika yrken fungerar i Sverige, hur det är att läsa sfi på Lernia och mycket mer.

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan

För och efternamn
Din epostadress
Ditt telefonnummer
Meddelande

Dela gärna