Skip to main content

Sfi med yrkesinriktning


Med svenska för invandrare blir du snabbt bättre på att läsa, skriva, tala och förstå svenska. Sfi med yrkesinriktning betyder att du kan studera ett yrke - medan du lär dig svenska! Välj bland utbildningar i bygg, restaurang, service med mer.

Våra Sfi-utbildningar med yrkesinriktning:

Sfi hos Lernia

Information på fler språk/Information in other languages

Lär dig svenska med Jalla prata svenska!

Lär dig svenska med vårt webb-tv-program Jalla prata svenska. I programmen lär du dig om hur olika yrken fungerar i Sverige, hur det är att läsa sfi på Lernia och mycket mer.

Sfi finns på olika nivåer

  • Studieväg 1 är för dig som har kort eller ingen utbildning från ditt hemland, mindre än 5 år, och inte kan läsa eller skriva och/eller inte kan det latinska alfabetet. Den innefattar kurserna A, B, C och D.
  • Studieväg 2 är för dig som har studerat mellan 6 och 9 år i skola i ditt hemland, motsvarande grundskolan i Sverige. Den innefattar kurserna B, C och D.
  • Studieväg 3 är för dig som har studerat 10 år eller mer i skola i ditt hemland, motsvarande gymnasium eller högskola/universitet i Sverige. Den innefattar kurserna C och D.

 

Sfi med yrkesinriktning

Sfi med yrkesinriktning betyder att du går en utbildning till ett yrke samtidigt som du läser sfi. Vi har olika yrkesutbildningar att välja mellan. Bland annat kan du utbilda dig i restaurang, bygg och service. På den här sidan kan du hitta vilka yrkesinriktningar du kan läsa just nu.

Vem får läsa Sfi?

Du kan studera sfi på Lernia från och med 1 juli det år du fyller 16 år. Utbildningen är till för dig som inte har svenska som modersmål, har en svensk folkbokföringsadress och saknar grundläggande kunskaper i det svenska språket.

Skola när det passar dig

Du väljer själv när du vill studera sfi hos Lernia, vi har kurser på förmiddagar, eftermiddagar och kvällar. Vi hjälper dig att planera dina studier så att de passar dig och dina behov. Kontakta oss för att veta mer om vilka tider som du kan läsa sfi i din kommun.

Du möts av bra lärare

Hos oss kommer du att träffa många duktiga lärare som gör att du kan lära dig svenska snabbare. Du har en egen mentor när du läser sfi och innan skolan börjar får du göra ett test. Det är för att du ska få en kurs som passar dig, så att våra lärare kan lära dig svenska på bästa sätt.

Videoklipp om sfi på Lernia

Sfi Lernia, arabiska

Sfi Bosniska, Bosanski

Sfi Lernia Farsi

Sfi Lernia Polska, Polski

Sfi Ryska / русский

Sfi Lernia Somaliska, Soomaali

Sfi Lernia Sorani سؤراني

Sfi Lernia Spanska, Español

Sfi Lernia Thai, ภาษาไทย

Sfi Lernia Tigrinja ትግርኛ

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


call-center-woman

Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan