<
Lernia Växjö

Läs på komvux i Växjö

Vi har flera komvuxkurser och yrkesutbildningar på Lernia i Växjö. Hur söker man, vilka kurser har vi just nu och var i Växjö finns vi? Vi går igenom allt du behöver veta om komvux i Växjö.


Vill du bli kock eller bygg- och anläggningsarbetare? På Lernia komvux i Växjö hittar du alla de utbildningarna och några till. Vi har bland annat flera komvuxutbildningar inom restaurang och bygg. En av utbildningslokalerna hittar du i självaste Visma arena – perfekt för dig som är intresserad av fotboll!

Hur gör jag en ansökan till komvux i Växjö?

Först och främst hittar du den kurs eller utbildning du vill läsa. När vi har antagningsperioder kan du söka utbildningen. Om du söker via nätet går du in på den utbildning du är intresserad av och gör en ansökan genom att trycka på ”Ansök nu-knappen”. Du kommer sedan komma till Växjö kommuns hemsida där du gör din slutansökan.

Vilka kurser kan jag läsa på komvux i Växjö?

Vad vi har för aktuella kurser på Komvux i Växjö varierar. Ta gärna för vana att gå in då och då och se efter. Just nu har vi bland annat utbildningar inom bygg och anläggning och kock i Växjö.

Var i Växjö kan jag studera komvux?

Vi finns på lite olika ställen i Växjö. Du hittar våra restaurangutbildningar centralt belagt på Visma arena. Vi har även utbildningar på Kvarnvägen 10, också i de centrala delarna av Växjö.

Kostar det något att plugga komvux i Växjö?

Nej, det är kostnadsfritt att plugga på komvux. Däremot kan du söka CSN-bidrag och lån om du behöver finansiera dina studier. Det kan tillkomma kostnader för studielitteratur, studiematerial och eventuella skyddskläder.

Varför ska jag plugga på Lernia komvux i Växjö?

Vi gör vårt allra bästa för att vara ett riktigt bra val av komvux i Växjö. Några riktigt starka fördelar med att studera komvux hos oss kommer här:

  • Du får för vissa utbildningar chansen att studera i en renodlad fotbollsarena – som bland annat uppfyller UEFA-status klass 3 för internationella matcher!
  • Vi har flera utbildningar inom både bygg och anläggning samt restaurang.
  • Vi har kunniga och engagerade lärare som lär ut det senaste inom området för att du ska få en bra väg ut i arbetslivet.
  • Komvux hos Lernia är kostnadsfritt. Du betalar bara för böcker och annat studiematerial.

Sök komvux i Växjö