<
Komvuxklass

Läs på komvux i Stockholm Liljeholmen

Mitt emellan Gröndal och Liljeholmen hittar du Lernias komvux. Hit tar du dig med både buss, tvärbana, tunnelbana eller bil. På vårt komvux i Liljeholmen hittar du utbildningar och kurser inom fastighetsteknik, el, VVS samt industriteknik.


Komvux i Skärholmen flyttar till Liljeholmen

Tidigare hade Lernia även komvux i Skärholmen. Från och med januari 2023 är dessa utbildningar flyttade till Liljeholmen.

Hur gör jag en ansökan till komvux i Liljeholmen? Hur ansöker jag?

För att söka till en komvuxutbildning går du till din hemkommuns webbplats för ansökningar till komvux. Inne på våra utbildningssidor hittar du alla kommuner du kan söka från. Det gör du genom att trycka på "Ansök"-knappen inne på den utbildning du vill läsa. Det kommer då komma upp en lista med alla de kommuner du kan söka utbildningen från. Därifrån väljer du vilken kommun du vill söka från och kommer därefter hamna på deras webbplats där du slutför ansökan.

Betyg från A till F när du pluggar komvux i Liljeholmen

När du läst en kurs eller utbildning på komvux får du alltid ett slutbetyg. Betyget utgår från en sexgradig skala med fem godkända steg: A, B, C, D och E och F som är icke godkänt. Det högsta betyg du kan få är A. När du klarat din utbildning eller kurs får du ditt betyg och om du vill kan du även få en betygsutskrift.

Kurser och utbildningar på komvux i Liljeholmen

De stora yrkesområdena i Liljeholmen är industriteknik, el, fastighetsteknik och VVS. Här hittar du utbildningar som VVS-montörinstallationselektriker och fastighetstekniker. Ibland har vi även fristående kurser i Liljeholmen. Du kan alltid gå in och se vilka kurser och utbildningar som är tillgängliga just nu. 

Att gå en vuxenutbildning på komvux i Liljeholmen

Att gå en vuxenutbildning är ett bra alternativ om du saknar gymnasieutbildning och vill lära dig ett yrke. På vår vuxenutbildning i Liljeholmen finns flera utbildningar där de allra flesta kommer ut i jobb efter färdig utbildning. Bland annat kan du läsa till VVS-montörinstallationselektriker och fastighetstekniker. Du har rätt till ersättning från CSN när du läser en komvuxutbildning.

Bästa komvux i Liljeholmen?

Vilket komvux man anser är det bästa beror lite på vad du har smak, krav eller önskemål. Om du anser att det bästa komvux är ett komvux där de flesta går ut i jobb efter avslutad utbildning är vårt komvux i Liljeholmen ett mycket bra val. Om du tycker det är viktigt att enkelt kunna ta sig till skolan ligger Lernia i Liljeholmen bra till. Vad är viktigt för dig när det kommer till komvuxutbildningar?

Prövningar på komvux i Liljeholmen

Om du har goda kunskaper i ett ämne men saknar betyg kan du ibland få göra en så kallad prövning. Oftast består prövningen av ett skriftligt och ett muntligt prov i ämnet som du sedan blir bedömd utifrån. När du gjort prövningen får du ett betyg.

Vissa terminer kan du göra prövning på vårt komvux i Liljeholmen, vissa inte. Det beror bland annat på vad vi har för utbildningar för tillfället. Du hittar all information om datum och tider för prövningar inne på våra utbildningssidor.

Kontaktuppgifter till Lernia i Liljeholmen

Komvux på Lernia i Liljeholmen hittar du på Trekantsvägen 1,3,7, 117 43 Stockholm. Har du frågor eller vill ta kontakt med oss gör du det enklast via chatten här till höger. Du kan också nå oss på telefon 0771 650 650 eller genom att skicka ett mail till info@lernia.se.

Tidigare hade vi även komvux i Skärholmen. Från och med januari 2023 är den flyttad till komvux i Liljeholmen. 

Sök komvux i Liljeholmen