Skip to main content

Läs på komvux i Skärholmen

Mitt i Skärholmen centrum ligger komvux på Lernia. Hit tar du dig enkelt med både buss, tunnelbana eller bil. På vårt komvux i Skärholmen kan du läsa både barn och fritid eller vård och omsorg. I slutändan kan du bli yrken som barnskötare, elevassistent eller undersköterska.


Hur söker jag till komvux i Skärholmen? Hur gör jag en ansökan?

När du bestämt dig för en komvuxutbildning du vill gå så ansöker du till utbildningen hos din hemkommun. Du kan söka till vårt komvux i Skärholmen från flera olika kommuner i Stockholm. Du hittar vilka kommuner du kan söka från när du trycker på "Ansökan"-knappen inne på den utbildning du vill läsa. Du kommer då se en lista med kommuner du kan söka utbildningen från. Därifrån väljer du vilken kommun du vill söka genom och hamnar sedan på deras webbplats.

Får jag betyg om jag pluggar på komvux i Skärholmen?

Ja, du får alltid slutbetyg när du pluggat en kurs eller utbildning på komvux. Det betyg du får utgår från en sexgradig skala med fem godkända steg: A, B, C, D och E som är godkända och F som är icke godkänt. A motsvarar det högsta betyg du kan få. Efter att du klarat din utbildning eller kurs får du ditt betyg och om du vill kan du även få en betygsutskrift.

Vilka kurser kan jag läsa på komvux i Skärholmen?

I Skärholmen kan du framförallt läsa kurser och utbildningar inom barn och fritid eller vård och omsorg. Dels har vi våra yrkesutbildningar undersköterska och barnskötare, dels har vi ibland fristående kurser du kan läsa inom de områdena. Du kan alltid gå in och se vilka kurser och utbildningar som är tillgängliga just nu.

Hur gör jag för att gå en vuxenutbildning på komvux i Skärholmen?

Om du är intresserad av att gå en vuxenutbildning, eller utbildning på komvux, är första steget att identifiera vad du vill läsa. På Lernias komvux i Skärholmen finns vuxenutbildningar såsom barnskötare och elevassistent samt undersköterska och vårdbiträde. På våra utbildningssidor kan du läsa mer om innehållet i utbildningarna och hur du gör för att söka till en komvuxutbildning.

Vilken är den bästa komvux i Skärholmen?

Vilken komvux som är bäst i Skärholmen beror lite på vad du har för krav eller önskemål. Vill du ha tillgång till en komvux som ligger centralt i Skärholmen är Lernia ett väldigt bra alternativ. Vill du gå en komvuxutbildning där de allra flesta kommer ut i jobb är vi också ett bra val. Vårt tips är att fundera på vad som är viktigt för dig i ditt val av komvuxutbildning.

Kan jag göra prövningar på komvux i Skärholmen?

Vissa terminer kan du göra prövning på våra komvux. Det beror bland annat på vad vi har för utbildningar för tillfället. Du hittar all information om datum och tider för prövningar inne på våra utbildningssidor.

Kontaktuppgifter till Lernia i Skärholmen

Komvux på Lernia i Skärholmen hittar du på Storholmsgatan 4, plan 4, 127 48 Skärholmen. Har du frågor eller vill ta kontakt med oss gör du det enklast på telefon 0771 650 650 eller skicka ett mail på info@lernia.se

Vi finns på flera olika ställen runtom i Stockholm. Vill du veta mer? Här kan du läsa mer om komvux i Stockholm.