Skip to main content

Läs på komvux i Borås

Välkommen att studera hos oss på komvux i Borås! I Borås är vi belägna i Nordskogens industriområde, strax utanför Borås centrum. Här kan du välja bland flera spännande utbildningar som CNC-operatör och svetsare.


Strax utanför Borås centrum hittar du Lernias komvux i Borås. Här hittar du flera utbildningar inom industri och tillverkning, till exempel vår populära CNC-operatörsutbildning. Att plugga på komvux är kostnadsfritt och alla våra utbildningar är CSN-berättigande.

Hur gör jag en ansökan till komvux i Borås?

Att ansöka till en komvuxutbildning är enkelt. Först hittar du den kurs eller utbildning du vill läsa. För att kunna söka utbildningen måste antagningsperioden vara igång, det ser du när du går in på utbildningens webbplats. Om du söker via nätet går du in på den utbildning du är intresserad av och gör en ansökan genom att trycka på ”Ansök nu-knappen”. Efter det kommer du till Borås kommuns hemsida där du skickar in ansökan.

Kan jag göra en prövning för att få läsa på komvux i Borås?

Du kan inte göra några prövningar på kurser för våra aktuella utbildningar i Borås. Ibland krävs det att du har godkända betyg i vissa ämnen för att kunna söka, om du saknar dessa är prövning ett bra alternativ. Borås kommun genomför prövningar, läs mer om hur du gör här.

Vilka komvuxkurser kan jag läsa just nu i Borås?

Vårt kurs- och utbildningsutbud i Borås förändras hela tiden. Ta därför gärna för vana att gå in och kolla på vår hemsida då och då. I dagsläget har vi ett antal yrkesutbildningar inom industri och tillverkning i Borås.

Var i Borås kan jag läsa på komvux?

Du hittar Lernia komvux i Nordskogen, ett industriområde beläget strax utanför Borås centrum. Här sitter vi med ett flertal andra industriföretag vilket passar utmärkt då våra utbildningar här mestadels är inom industri. Du ansöker till våra utbildningar antingen på lernia.se eller genom Borås kommuns hemsida.

Alla våra komvuxutbildningar