Att söka till en utbildning är inte alltid det lättaste. Här går vi igenom de olika stegen och guidar dig på vägen till din komvuxutbildning.


Du söker på din hemkommuns webbplats

Efter att du hittat den utbildning du vill läsa här på Lernia så ansöker du till utbildningen hos din hemkommun. Du kommer till kommunens hemsida genom att trycka på den orange "Ansök nu"-knappen. Ibland behöver du välja vilken kommun du ska söka hos om det finns flera kommuner. Då väljer du bara din kommun i rullistan som finns och trycker sen på knappen "Ansök hos kommunen".

Steg för steg: så söker du på din kommuns webbsida

Det kan se lite olika ut för olika kommuner, men oftast går det till så här:

Tutorial: se steg för steg hur du ansöker.

 

Ansökningskoder för utbildningar i Stockholm

Sök upp din hemkommun i listan nedan. Kopiera sedan koden som står under och klistra in i sökfältet när du loggat in på din hemkommuns sida för komvuxansökningar.

Saknas din hemkommun?

Läs mer om vad som gäller för dig som vill gå någon av utbildningarna men inte bor i kommunerna vi listar här.

Våra komvuxutbildningar startar i höst igen

Just nu har vi inga komvuxutbildningar (kurspaket) att söka. De flesta utbildningar startar igen i augusti 2021. Håll gärna ett öga på den här sidan för att se när ansökningarna öppnar igen.

 

Saknas din hemkommun?

Om du bor, och är folkbokförd, i en annan kommun behöver du kontakta din hemkommuns vuxenutbildning (Komvux). Det enklaste brukar vara att googla på kommunen och vuxenutbildning. När du kommit in på rätt sida letar du upp kontaktuppgifter. Antingen ringer eller mailar du din hemkommun och frågar hur du ska göra för att få gå utbildningen. Ofta får du fylla i en eller flera ansökningsblanketter, det är olika i olika kommuner. 

Vad händer sen?

När du skickat in din ansökan kan du ta för vana att då och då logga in på kommunens sida. Under "Min sida" finns oftast en flik med "Min ansökan", där du kan se vad som händer med din ansökan just nu.

Du kan alltid kontakta oss

Svårt att förstå hur du ansöker ändå? Kontakta oss så hjälper vi dig på vägen. Du når vår kundservice på 

Varmt välkommen att kontakta oss!

Dela gärna