<
Fastighetstekniker Referens

Peter bytte bana efter 25 år – studerar nu till fastighetstekniker

Efter 25 år som långtradarchaufför ville Peter testa något nytt. Han valde att söka Lernias komvuxutbildning till fastighetstekniker – ett beslut han aldrig har ångrat. "Det som lockar mest är att det är ett arbete med stor frihet och mycket problemlösning", säger Peter.


Ett perfekt jobb för serviceinriktade

Fastighetstekniker är ett perfekt jobb för alla som är serviceinriktade och gillar problemlösning. Dessutom är det ett jobb med väldigt varierade arbetsuppgifter. En som passar in på just den beskrivningen är Peter, som fyller 50 år i höst. I 25 år har han jobbat som långtradarchaufför, men han kände att det var dags att prova någonting nytt i livet.

Sökte till fastighetstekniker på Lernia

Av den anledningen valde Peter att söka Lernias komvuxutbildning till fastighetstekniker. Han kom in och ser nu fram emot att snart få börja jobba som fastighetstekniker.

– Det som lockar mest är att det är ett arbete med stor frihet, mycket problemlösningar och att man inte gör samma sak hela tiden, säger Peter.

Som fastighetstekniker ansvarar du för drift, skötsel och underhåll av fastigheters tekniska system, och efter studierna är chansen till jobb väldigt stora.

Teori varvas med praktik

För att göra eleverna ännu mer attraktiva på arbetsmarknaden ingår det en hel del praktik under Lernia komvuxutbildning. Många gånger kan det leda till ett fast jobb direkt efter praktiken. Att teori varvas med praktik är något Peter uppskattar.

– Det är en bred utbildning där det är stor variation på det vi gör och vi får lära oss mycket. Jag har en positiv uppfattning av Lernia, då vi alltid får den hjälpen vi behöver, säger han.

 

Komvuxutbildning Fastighetstekniker