<
Malmö

Läs på komvux i Malmö

Behöver du läsa upp betyg i Malmö? Vill du kanske gå direkt på en yrkesutbildning som leder till jobb? Hos oss på Lernia i Malmö kan du göra både och! Vi har komvuxutbildningar inom områden som bygg och anläggning, teknik och mer. Hitta rätt utbildning för dig redan idag.


Vuxenutbildning i Västra hamnen

I Malmö finns vi på Lernia komvux i lite olika områden. Välj mellan Fårögatan vid hamnen, eller varför inte Tärnögatan ett stenkast därifrån. Ofta kan du läsa utbildningar både på distans och på plats. Varmt välkommen till oss på komvux i Malmö!

Ansök – både från Lund och Malmö

Bor du i Lund men vill studera komvux i Malmö? Inga problem. På flera av våra utbildningar går det bra att ansöka via både Malmö kommun och Lund kommun. Du hittar mer information om var du kan ansöka till utbildningarna inne på respektive utbildnings webbplats.

Hur gör jag en ansökan till komvux i Malmö?

Den slutgiltiga ansökan till komvux gör du alltid via din hemkommun. När du hittat den komvuxutbildning du vill göra en ansökan till letar du bara rätt på ”Ansök nu”-knappen. Väl där kan du sedan välja vilken kommun, till exempel Malmö kommun, du vill ansöka utbildningen hos. Du kommer då direkt in på kommunens hemsida där du ansöker.

Kan jag göra en prövning på komvux i Malmö?

På vissa av våra komvuxutbildningar kan du göra en prövning. Det varierar lite när och var det är möjligt. Håll dig gärna uppdaterad på om och när det är möjligt genom att besöka vår hemsida då och då.

Får jag betyg på mina komvuxstudier i Malmö?

När du har pluggat på komvux hos oss på Lernia får du alltid ett slutbetyg på en kurs eller utbildning. Du betygsätts då utifrån en sexgradig skala med fem godkända steg: A, B, C, D och E som är godkända och F som är icke godkänt. A motsvarar det högsta betyg du kan få. Du får ditt betyg när du pluggat klart din utbildning eller kurs, om du vill kan du även få en betygsutskrift.

Vilka komvuxkurser finns i Malmö just nu?

Vårt kursutbud varierar hela tiden. Det är därför alltid en god idé att besöka vår hemsida med jämna mellanrum för att se vad som finns att söka just nu. I listan nedan hittar du vilka kurser eller utbildningar du kan söka i Malmö just nu.

Sök komvux i Malmö