Skip to main content

Industriarbetare

Komvux


En snabb väg till arbete. En utbildning som industriarbetare ger dig stora möjligheter till jobb eftersom efterfrågan på arbetskraft är god. Vill du arbeta inom industri så som montör, truckförare, lagerarbete och liknande så är denna utbildning något för dig.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Utbildningen passar dig som har ett intresse av monteringteknik och mekanik. Du tycker om att använda händerna och samtidigt tänka ut lösningar på tekniska problem. Den passar även för dig som trivs med truckkörning, lagerarbete och liknande. Vill du sedan utveckla dig vidare inom industrin så är detta utbildningen du ska gå.

Vi har lång erfarenhet av att utbilda människor med olika förutsättningar. Vi ser dig som en viktig resurs med erfarenheter och kunskaper som du har nytta av under utbildningen.
Vi erbjuder en individanpassad och flexibel undervisning så att ditt livspussel går ihop och ger dig de bästa förutsättningarna att lyckas.

I utbildningen ser vi dina styrkor och utvecklar dem för att kunna ge dig en kvalificerad utbildning inom ovanstående yrkeskategorier.

Du kan även gå en truckutbildning som värderas högt på arbetsmarknaden och efterfrågas av många företag. Det ökar dina chanser till anställning samt ökar din yrkeskompetens.

För vem

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för.

Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan.

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

Vilka förkunskaper behöver du ha? 

Grundskolekompetens: Svenska/svenska som andraspråk och matematik eller motsvarande.

Så söker du en komvuxutbildning

  1. Ansök till komvux via din kommun.
  2. Följ ansökningsprocessen under "min sida" på kommunens webbplats.
  3. När du blir antagen får du en kallelse från oss på Lernia.

Du som har annat modersmål än svenska behöver oftast ha kunskaper motsvarande svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan. 

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

Steg-för-steg-guide: så söker du en utbildning på komvux

Nu har vi tagit fram en steg-för-steg-guide till hur du söker en utbildning på komvux. Gå gärna in och läs eller titta på vår tutorial för mer instruktioner om hur du söker.

Utbildning med CSN

Det kostar inget att gå en vuxenutbildning på Lernia. Du betalar själv för litteratur, studiematerial och eventuella skyddskläder. Du har möjlighet att söka CSN-medel för utbildningen.

 

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig stora möjligheter till anställning hos olika typer av företag. Med vår utbildning blir du eftertraktad även hos bemanningsföretag där man bland annat har fördelen av att inte få lägsta lön på det företag du jobbar hos.
Tack vare vårt nära samarbete med näringslivet så är dina möjligheter att få jobb mycket goda.  

Har du frågor? Kontakta gärna oss!


call-center-woman

Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan