<
Restaurang Kvinna Blond
Komvux

Bagare och konditor

Har du ett brinnande intresse för bakning och service och gillar att jobba med råvaror, baka bröd och bakverk? Vår utbildning inom bageri och konditori ger dig den kompetens som krävs för att få en anställning inom bageri, café och konditori.


Om utbildningen

Passar dig som har ett brinnande intresse för bakning och service

Utbildningen passar dig som gillar att jobba med råvaror och baka bröd och bakverk och kan tänka dig en framtid inom till exempel bageri, konditori eller café. Du är social, kreativ och har ett brinnande intresse för bakning och service.

Du lär känna restaurangbranschen och får grundläggande kunskaper inom hygien, service, olika typer av livsmedel. Du lär dig också grunderna inom bageri och konditori.

Här finns utbildningen

Växjö

Nästa start

Löpande kursstarter

Längd

Ca 70 veckor

Ansökningsperiod

Bagare och konditor, Växjö

Poäng

1400

Längd

Ca 70 veckor

Adress

Regementsgatan 9, 352 36 Växjö

Ansökningsperiod

Nästa ansökningsperiod

Kurser
Poäng
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

MÅTBRC0

100

Livsmedels- och näringskunskap 1

LIVLIV01

100

Service och bemötande 1

SEVSEV01

100

Hygien

HYGHYG0

100

Bageri 1

BAGBAG01

100

Bageri 2

BAGBAG02

200

Bageri 3

BAGBAG03

100

Bageri 4

BAGBAG04

100

Konditori 1

BAGKON01

100

Konditori 2

BAGKON02

200

Konditori 3

BAGKON03

100

Konditori 4

BAGKON04

100

Choklad och konfektyr

BAGCHO0

100

För vem

Vem får gå en komvuxutbildning?

Du får gå gymnasial vuxenutbildning från 1 juli det år du fyller 20 år. Du kan vara behörig även om du är under 20 år om du har gått färdigt ett nationellt program eller liknande utbildning i gymnasieskolan. På gymnasial nivå finns ingen garanti att du får plats.

Du får gå grundläggande vuxenutbildning (gruv) från den 1 juli det år du fyller 20 år. Du får delta i utbildningen om du inte har de kunskaper som grundskolan ger.

Din kommun väljer vilka som får studera, om det är fler sökande än det finns plats för.

Du som har annat modersmål än svenska ska ha kunskaper som motsvarar svenska som andraspråk (SAS) på grundläggande nivå. Skicka med godkänt betyg i din ansökan.

Om du vill utbilda dig i en annan kommun än den du bor i ska du först skicka ansökan till din hemkommun så de kan godkänna den.

Du är alltid välkommen till oss på studiebesök innan du bestämt dig.

Förkunskaper

Vilka förkunskaper behöver du ha?

Grundskolekompetens: Svenska/svenska som andraspråk och matematik eller motsvarande.

Om du redan har viss kunskap och kompetens i yrket gör vi en bedömning om du kan hoppa över vissa delar av utbildningen. Detta kallas validering. Utbildningstiden kan då bli kortare.

Kostnad

Utbildning med CSN

Det kostar inget att gå en vuxenutbildning på Lernia. Du betalar själv för litteratur, studiematerial och eventuella skyddskläder. Du har möjlighet att söka CSN-medel för utbildningen.

Efter utbildningen

Möjlighet att jobba både som bagare och konditor

Som bagare eller konditor arbetar du med att baka allt från matbröd till tårtor och andra bakverk, men du kan också arbeta som dessertkock. Många arbetar både som bagare och konditor, vilket ger variation i arbetet.

Du kan arbeta inom större bagerier som säljer sina bakverk till butiker, hotell och restauranger. På industribagerier är en stor del av tillverkningen automatiserad men vissa manuella moment finns kvar. Du kan också välja att arbeta på mindre bagerier eller konditorier och caféer med egen servering.