Skip to main content

Så hittar ni motivationen igen efter semestern – 7 tips till dig som chef

Efter en lång, skön och avslappnande semester kan det kännas motigt att komma tillbaka till jobbet efter sommaren. Även för de som verkligen älskar sitt jobb. Det kan behövas lite extra pepp och engagemang för att du och dina medarbetare ska kunna komma i gång igen och hitta arbetsglädjen. Här får du som chef några riktigt bra tips på hur du kan motivera dina medarbetare, vilket i sin tur motiverar dig.

1. Mjukstarta efter semestern

Det kanske tuffaste med att komma tillbaka till arbetet efter semestern är att ställa om rutinerna. Det är svårt att gå från lata soliga dagar och sena kvällar till att hitta jobbflytet och bli produktiv över en natt. Acceptera att det behövs en viss övergångsfas där ni tillsammans fasar ut semesterkänslan och går in i vardagsrutinerna igen. Boka inte in för mycket möten i kalendern till att börja med. Prioritera bland arbetsuppgifterna för en mjukstart. Ha förståelse och tålamod med varandra. För en del går det snabbare att komma i gång, andra behöver mer tid på sig. Ta gärna en lunch eller ett långfika tillsammans och prata om vad ni har gjort i sommar. Då kommer ni in i teamkänslan på ett avslappnat sätt, och kan göra bokslut över semestern.

 

2. Se över din arbetssituation

Ska du kunna motivera dina medarbetare behöver du själv må bra som chef. Kanske har du hunnit fundera under semestern över vad som fungerar och vad som kan behöva ändras på jobbet. Annars är det här ett bra tillfälle att ta dig tid att se över om det behövs några nya vanor och rutiner i ditt arbete som gör ditt jobb lättare och roligare. Ger du dig själv en bra och positivt laddad start efter semestern kan du lättare hjälpa andra att göra det också.

3. Fokusera på det positiva

Känns det motigt att börja jobba igen är det viktigt att flytta blicken till det som känns bra med jobbet. Kickstarta tillsammans med ett möte där ni fokuserar på vad ni uppskattar och blir engagerade av på jobbet. Låt var och en av dina medarbetare tänka till en stund och lista de saker som är positiva med ert arbete. Vilka styrkor ni har och vilka framgångar ni har skapat tillsammans m.m. Vad det är som motiverar er och lockar fram arbetsglädjen. Kör sedan korta presentationer där ni lyfter fram allt det positiva med ert jobb. Då känns det roligare att start upp igen.

 

4. Planera hösten tillsammans

Det är också viktigt att summera vad som varit och blicka framåt mot det som kommer. Samla teamet och gå igenom vad det är ni har gjort och hur läget är just nu. Flytta sedan blicken till det som ska hända under hösten. Vilka spännande utmaningar som väntar och vilka mål ni ska uppnå tillsammans. Det underlättar att komma in i jobbrutinerna igen. Låt också teamet få en chans att reflektera över sitt jobb på samma sätt som du har gjort. Vad är det som fungerar bra och hjälper er framåt, och hur kan ni stärka det? Vilka vanor och rutiner skulle ni vilja ändra på för att få mer gjort och trivas bättre? Jobbstarten efter semestern är ett bra tillfälle att planera förändringar som ökar arbetsglädjen. Det blir också roligare att blicka framåt när det finns positiva förändringar med på agendan.

Vårt rekryteringserbjudande

Läs om hur Lernia kan hjälpa ditt företag med rekryteringslösningar nu och i framtiden

 

 

5. Ha personliga möten med dina medarbetare

Att summera och planera är inte bara en teamuppgift. Var och en av dina medarbetare har även personliga reflektioner kring sitt arbete. Ha personliga möten där du frågar hur sommaren har varit och vad medarbetaren har för funderingar och förhoppningar inför hösten. Var lyhörd och försök fånga upp vad som motiverar varje person, samt hur de vill växa och utvecklas i sitt arbete. Bekräfta och beröm. Lyft fram varje medarbetares styrkor och det som de har gjort bra. Visa att du värdesätter dina medarbetare och lyssnar på dem för att kunna göra deras arbete bättre.

 

6. Utbilda och utveckla er

Att få lära sig nya saker och kunna växa och utvecklas både i sitt jobb och som person ökar engagemanget. Ta upp med dina medarbetare vad de har för tankar om sin utveckling. Vad vill de lära sig? Vilken typ av utbildningar skulle stärka er, både som team och som individer? Att planera in utbildningar och utvecklingsmöjligheter direkt efter sommaren gör att hösten blir roligare och att det finns någonting utöver de vanliga arbetsuppgifterna att se fram emot.

 

7. Aktivera er

Semestern är välgörande och har flera positiva effekter på hälsan och välbefinnandet. Tyvärr är det kortvariga effekter som klingar av när vi börjar jobba igen. Därför är det viktigt att lyfta in fler möjligheter till återhämtning och ny energi även i vardagen. Prata igenom vad ni kan göra för att hitta ny energi på jobbet. Kanske kan ni börja med avslappningsövningar och stresshantering? Fysisk aktivitet är ett annat sätt att fylla på med energi. För att inte nämna att det stärker er både fysiskt och mentalt så att ni orkar mer. Se över vilka aktiviteter ni kan göra tillsammans, till exempel ta promenadmöten medan vädret fortfarande är fint. eller att boka in friskvård eller stegtävlingar med roliga priser. Ta chansen att stärka välmåendet medan ni har kul ihop.

Läs mer om våra nyheter och trender