Skip to main content

7 smarta jobbpoddar du inte får missa

Har du fått nog av Rättegångspodden, P3 dokumentär och andra mordstinna poddar? Söker du i själva verket lite substans kring jobbet, ledarskapet och karriären? Bra, då har vi sju tips för dig som gillar att dra på dig lurarna och försvinna in i en riktigt bra podcast.

Är du också en sådan som gärna lyssnar på en podcast samtidigt som du gör något annat: lagar mat, tränar eller bara viker tvätt? För dig som på ett eller annat sätt leder arbetet på jobbet har vi valt ut sju poddar som förhoppningsvis kan öka både kunskaperna och motivationen.

1. Mellanchefer emellan

Poddvärden Karin Adelsköld och fackförbundet Unionens experter diskuterar allt från mellanchefens behov av ett bollplank och vad som händer med jämställdheten i techbranschen till värderingsstyrt ledarskap och mellanchefens framtid.

Ges ut av: Unionen.

Lyssna här 

2. Chef dilemma

Cissi Elwin, chefredaktör på Chef, leder podden och möter i varje avsnitt toppchefer ur olika branscher. Här diskuteras dilemman som vad Martin Lundstedt, vd för Volvo Group, har lärt sig under krisen och hur Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll, hanterar lagspelare som är missnöjda med sin roll.

Ges ut av: Tidningen Chef och sponsras av Skandia.

Lyssna här

3. Jobbfika

Ett samtal om jobbet och allt som händer där. Hur skapar du trivsel på jobbet? Hur ökar du arbetsglädjen? Att kunna jobba precis när och var vi vill, hur påverkar det livet? Borde vi verkligen svara på mejl på kvällen? Hur ser en bra introduktion ut för den som är ny på jobbet? Är stress alltid negativt? Det är några av alla de frågor som diskuteras i podden i ett samtal med två inbjudna gäster.

Ges ut av: Prevent, en arbetsmiljöorganisation som ägs av arbetsgivare och fack tillsammans.

Lyssna här

Behöver ditt företag fler medarbetare?

Se våra bemanningstjänster

4. Chefspodden

Här diskuteras hur chefer har det under pandemin, att vara chef i offentlig sektor, att leda på distans, politiskt ledarskap samt vad som ger glädje och energi på jobbet – bland mycket annat. Forskare, debattörer, chefer och specialister inom olika områden gästar podden.

Ges ut av: Akademikerförbundet SSR och Svensk Chefsförening.

Lyssna här

5. Arbetsförmedlingens arbetsgivarpodd

Om du försöker bortse från det något osexiga namnet är det här en inspirerande podd för dig som är arbetsgivare. Podden tar upp ämnen som rekrytering, utveckling av verksamheten och att må bra på jobbet. När programledarna riktigt får feeling spelar de in utomhus framför lägerelden.

Ges ut av: Arbetsförmedlingen.

Lyssna här

6. Framtidens arbetsliv

Med utgångspunkt från ett föränderligt samhälle och en snabbrörlig arbetsmarknad tar sig denna podd an frågor som hur bra vi är på att anpassa oss och hur vi vill jobba i framtiden. Vad betyder AI för framtidens arbetsmarknad? Hur kan ett kontor bidra till framgång? Och vad betyder digitaliseringen av platser och kontor?

Ges ut av: fastighetsbolaget Sankt Kors.

Lyssna här

7. Proleadpodden

Med ledarskap och arbetsliv i fokus samtalar affärspsykolog Jan Blomström med gäster. Socialt företagande, tillit på jobbet och hälsa och ledarskap är några av ämnena som diskuteras.

Ges ut av: Prolead Academy.

Lyssna här

Plus 3 vloggar om ledarskap

  1. Lead the Team med Mike Philips, ledarskapscoach och talare. https://www.youtube.com/channel/UCAHAp1lqtTB_7bfBOGCJ4pA
  2. Marie TV med Marie Forleo, entreprenör och författare. https://www.youtube.com/user/marieforleo
  3. Front Line Leadership med Greg Schinkel, företagsledare och författare. https://www.youtube.com/channel/UCei5rjeJwGimWOXBvFlwa7g

Behöver du hjälp att hitta personal?

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag och hjälper dig med bemanning och rekrytering på den nivå du behöver.

Läs mer om våra nyheter och trender