Skip to main content

CNC-teknik 2017 Grön nivå

Företagsutbildning


CNC Teknik 2017 grön nivå är ett verktyg för validering och certifiering av personal som arbetar med CNC-styrda maskiner för skärande bearbetning. Grön nivå omfattar de kunskaper som krävs för att säkerställa arbetet vid maskin.

Här finns utbildningen

Om utbildningen

Hur går utbildningen till?

CNC Teknik 2017 är ett validerings- och certifieringssystem som på ett strukturerat och systematiskt sätt säkerställer företagets skärtekniska kompetens i tre nivåer. Hela systemet vilar på de kompetenskrav som har formulerats för operatörer, beredare och produktionstekniker inom branschen för spånskärande bearbetning. Kompetensen består av både teoretiskt och praktiskt kunnande.

Skärteknikcentrum är huvudman för CNC Teknik 2017 och svarar för förvaltning och vidareutveckling. Till systemet är även referensföretag knutna som kravställare på innehåll och ämnesexperter står för sakkunskapen inom sina områden.

CNC Teknik 2017 grön nivå består av två delar:

  • Teoriprov med frågor inom 14 ämnesområden som tar ca 3 timmar
  • Praktiskt prov vid svarv eller fräs som tar ca 4 timmar

För vem?

"CNC Teknik 2017 - Grön nivå" vänder sig till dig som vill kunna bevisa din CNC kompetens med ett certifikat.

Olika upplägg

Det finns olika upplägg att välja mellan, dessa är

  • I Lernias lokaler och utrustning
  • På plats hos dig (lokaler och utrustning)
  • Extra maskintyp (praktisk)
  • Enbart teoriprov

Det går att göra teori och praktik på en och samma dag, men vi rekommenderar dig att ta teorin vid ett tillfälle och det praktiska vid ett annat.

Certifikat

Godkända prov ger certifikat. Har du inte klarat alla moment får du veta vilka moment du kan förbättra dig i. Du kan boka teoriprovet i kurskatalogen, det praktiska provet bokar du efter teoriprovet direkt av vår utbildare. Det praktiska provet kan behöva föregås av träningsdag.

Omprov kan ske av de delar som du inte är godkänd i upp till 4 ämnen (pass). Vid mer fel så skall hela teoriprovet göras om.

Tipsa din arbetsgivare om utbildningen!

Anpassa utbildningen efter ditt behov


call-center-woman

Vi skräddarsyr utbildningar för just din organisation och utgår från era behov. Ring oss gärna på 0771-650 650 eller kontakta oss nedan.