Skip to main content

Leja gör jobbsökandet enklare


Vi har skapat matchningsroboten Leja för att göra jobbsökandet mer effektivt. Alla våra deltagare i Rusta och matcha samt Omställning har tillgång till tjänsten. Genom avancerad AI-teknologi matchar Leja våra deltagares CV mot tusentals lediga jobb i Platsbanken. Läs mer om Leja och hur du kan få rätt till tjänsten nedan.


Leja - en snabbare väg mot det rätta jobbet

Med hjälp av Leja (Lernia JobbAutomatisering) kommer du som deltagare själv att kunna ladda upp ditt CV och bli automatiskt matchad mot relevanta lediga tjänster i Platsbanken i hela Sverige. När du blivit matchad får du också veta hur väl ditt CV stämmer överens med platsannonsen. Rent praktiskt innebär det att du kommer att få hjälp av Lernias handläggare att identifiera och kartlägga dina styrkor, och ni låter sedan Leja hitta jobben som motsvarar dessa. På så sätt sparar du tid och kan fokusera på andra delar av jobbsökandet som din handledare hjälper dig med. Du slipper alltså leta efter lämpliga jobb i Platsbanken – Leja gör jobbet åt dig

Vem kan få hjälp av Leja?

Alla våra deltagare i Rusta och matcha och Omställning har tillgång till matchningsroboten Leja. För att bli deltagare i Rusta och matcha krävs att du uppfyller följande krav:

  • Du är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen
  • Du har rätt till tjänsten Rusta och matcha (om du är osäker, prata med en handläggare på Arbetsförmedlingen)
  • Du har ansökt om och fått din ansökan beviljad att få Lernia som din leverantör av Rusta och matcha

 

För att se om du omfattas av Omställnigsförsäkring - läs mer här.

Intresserad av att välja Rusta och matcha hos Lernia?

Vill du veta mer om hur vi jobbar med Rusta och matcha eller hur du väljer Lernia som din leverantör?

Klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter så ringer en av våra handledare upp dig.

Vad är Rusta och matcha? Så funkar det!

Rusta och matcha är en tjänst för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och har svårt att hitta en hållbar sysselsättning. Du kanske har haft svårt att komma tillbaka efter en längre tid utan arbete, saknar fullständig grundskole- eller gymnasieutbildning, eller är ny i Sverige. Vår forskningsbaserade matchning och AI-teknik identifierar dina styrkor och matchar dig automatiskt mot lediga jobb i hela Sverige, så att du kan få mer tid för det personliga mötet med din handledare. Vårt mål är att ge dig det stöd du behöver för att snabbt få ett nytt arbete eller en utbildning som leder till jobb.

Hur söker man till Rusta och matcha?

Det första du behöver göra om du vill gå Rusta och matcha (KROM) är att ta kontakt med din Arbetsförmedling och ta reda på om du kan få tillgång till tjänsten. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer om du får gå Rusta och matcha, men du bestämmer själv vilken leverantör du vill ha. Vill du välja Lernia kan du börja med att lämna dina kontaktuppgifter ovan så ringer en av våra handledare upp dig och berättar mer.

Så här kan våra handledare hjälpa dig

Hos oss på Lernia är alla handledare motiverade och brinner för att hjälpa andra människor. För att säkerställa att du erbjuds den bästa möjliga hjälpen på vägen mot ett arbete genomgår alla dessutom en gedigen coachutbildning.

Det är handledarens absolut viktigaste uppgift att hjälpa dig som deltagare till jobb eller utbildning. En av handledarnas många styrkor är att de kan dela med sig av sin erfarenhet och sina bästa tips. Våra handledare har ett stort och viktigt nätverk av kontakter som kan hjälpa dig på vägen till jobb. När du går Rusta och matcha tittar handledaren på vad just du har för behov och anpassar sen coachningen efter det.

Här är några exempel på vad din handledare kan hjälpa dig med:

  • Att ta fram ett riktigt skarpt CV och personligt brev. 
  • Att hitta eller identifiera relevanta arbetsplatser. Det går till exempel att hitta jobb eller praktik genom sitt nätverk, genom sociala medier eller vår egna matchningsrobot - Leja.
  • Förberedelser inför jobb, praktik och intervjuer. Det kommer bli en del peppande samtal och förberedelser av olika slag. Ni kommer att träna på arbetsintervjuer, gå igenom presentationstekniker eller gå igenom vanliga frågor och svar.
  • Personlig utveckling. Bland annat kommer vi identifiera dina styrkor och svagheter och utifrån det se hur vi kan hjälpa dig att utvecklas till ditt bästa jag.

 

Vi finns på över 90 orter, har mer än 140 kontor över hela Sverige, och vi har hjälpt människor att komma ut i arbete i drygt 100 år. Vi ser lösningar istället för problem och har bred erfarenhet av att hjälpa människor att hitta arbete oavsett bakgrund eller förutsättningar.

 

Välkommen till oss på Lernia Rusta och matcha!

 

Känner du någon som skulle dra nytta av Lernias matchningsrobot Leja? Dela direkt här!