Skip to main content

Leja gör jobbsökandet enklare


För våra deltagare i Rusta och matcha och Omställning har vi skapat matchningsroboten "Leja" för att göra jobbsökningsprocessen mer effektiv. Genom avancerad AI-teknologi matchar Leja våra deltagares CV mot tusentals lediga jobb i Platsbanken. Läs mer om Leja och hur du kan få rätt till tjänsten nedan.


Leja - en snabbare väg mot det rätta jobbet

Med hjälp av Leja (Lernia JobbAutomatisering) kommer du som deltagare själv att kunna ladda upp ditt CV och bli automatiskt matchad mot relevanta lediga tjänster i Platsbanken i hela Sverige. När du blivit matchad får du också veta hur väl ditt CV stämmer överens med platsannonsen. Rent praktiskt innebär det att du kommer att få hjälp av Lernias handläggare att identifiera och kartlägga dina styrkor, och ni låter sedan Leja hitta jobben som motsvarar dessa. På så sätt sparar du tid och kan fokusera på andra delar av jobbsökandet som din handledare hjälper dig med. Du slipper alltså leta efter lämpliga jobb i Platsbanken – Leja gör jobbet åt dig

Vem kan få hjälp av Leja?

Alla våra deltagare i Rusta och matcha och Omställning har tillgång till matchningsroboten Leja. För att bli deltagare i Rusta och matcha krävs att du uppfyller följande krav:

  • Du är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen
  • Du har rätt till tjänsten Rusta och matcha (om du är osäker, prata med en handläggare på Arbetsförmedlingen)
  • Du har ansökt om och fått din ansökan beviljad att få Lernia som din leverantör av Rusta och matcha

 

För att se om du omfattas av Omställnigsförsäkring - läs mer här.

Vill du veta mer om Rusta och matcha eller om du kan välja Lernia som leverantör - fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Välkommen!

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Anmäl intresse

Vad är Rusta och matcha? Så funkar det!

Rusta och matcha är en tjänst för dig som behöver extra stöttning och hjälp med att hitta ett jobb eller utbildning. Rusta och matcha kallas ibland för KROM – som är en förkortning för "Kundval Rusta och Matcha". Väljer du att gå Rusta och matcha hos oss på Lernia kommer du få du hjälp och coachning med allt från CV-framtagning till personlig utveckling. Allt med stöd av din egen handledare som hjälper dig på vägen. Alla våra handledare har ett stort kontaktnät som gör det lättare för dig att hitta det jobb eller den utbildning du vill gå.

 

Hur söker man till Rusta och matcha?

När du vill gå Rusta och matcha är det första du behöver göra att ta kontakt med din Arbetsförmedling som avgör om du har rätt till tjänsten. Det du kan göra själv är att söka upp och jämföra olika leverantörer av Rusta och matcha på Arbetsförmedlingen där du kan både söka och jämföra olika leverantörer. Om Arbetsförmedlingen bedömer att du har rätt till tjänsten ska du meddela dem vilken leverantör du vill ha och invänta beslut så att du kan bli inskriven som deltagare. 

Så här kan våra handledare hjälpa dig

Hos oss på Lernia är alla handledare motiverade och brinner för att hjälpa andra människor. För att säkerställa att du erbjuds den bästa möjliga hjälpen på vägen mot ett arbete genomgår alla dessutom en gedigen coachutbildning.

Det är handledarens absolut viktigaste uppgift att hjälpa dig som deltagare till jobb eller utbildning. En av handledarnas många styrkor är att de kan dela med sig av sin erfarenhet och sina bästa tips. Våra handledare har ett stort och viktigt nätverk av kontakter som kan hjälpa dig på vägen till jobb. När du går Rusta och matcha tittar handledaren på vad just du har för behov och anpassar sen coachningen efter det.

Här är några exempel på vad din handledare kan hjälpa dig med:

  • Att ta fram ett riktigt skarpt CV och personligt brev. 
  • Att hitta eller identifiera relevanta arbetsplatser. Det går till exempel att hitta jobb eller praktik genom sitt nätverk, genom sociala medier eller vår egna matchningsrobot - Leja.
  • Förberedelser inför jobb, praktik och intervjuer. Det kommer bli en del peppande samtal och förberedelser av olika slag. Ni kommer att träna på arbetsintervjuer, gå igenom presentationstekniker eller gå igenom vanliga frågor och svar.
  • Personlig utveckling. Bland annat kommer vi identifiera dina styrkor och svagheter och utifrån det se hur vi kan hjälpa dig att utvecklas till ditt bästa jag.

 

Vi finns på över 80 orter, har mer än 140 kontor över hela Sverige, och vi har hjälpt människor att komma ut i arbete i drygt 100 år. Vi ser lösningar istället för problem och har bred erfarenhet av att hjälpa människor att hitta arbete oavsett bakgrund eller förutsättningar.

 

Välkommen till oss på Lernia Rusta och matcha!

 

Känner du någon som skulle dra nytta av Lernias matchningsrobot Leja? Dela direkt här!