Omställning


Vi stöttar medarbetare, fack och arbetsgivare vid organisationsförändringar och personalminskning. Vi är med i hela processen – före, under och efter.

För individ

Omställningsförsäkring är ett stöd på vägen till nytt jobb. Lernias jobbcoach hjälper dig att hitta ett nytt jobb.

För fack

Lernias branschkunskap och kunnande inom arbetsmarknad och utbildning gör oss till en stabil partner i omställningsarbetet.

För företag

Vår bakgrund och bredd gör att du som företagsrepresentant kan ta ett helhetsgrepp kring förändring i din organisation.

Vägen framåt i tider av förändring

Varsel, uppsägningar och andra förändringar på arbetsplatsen kan vara en utmaning för alla inblandade, men också innebära nya möjligheter och vägar för framtiden. Lernias branschkunskap och kunnande inom arbetsmarknad och utbildning gör oss till en stabil partner i omställningsarbetet för såväl fack som företag och individ. Vårt mål är ett nytt jobb för deltagaren och att underlätta för företag och fack i omställningsprocessen.

"Genom stödet av Lernia tidigt i omställningsprocessen fick vi stöd och verktyg att hantera olika reaktioner från våra medarbetare."

Lernia är ett auktoriserat omställningsföretag. Granskningen sker i auktorisationsnämnden och beslut om att auktorisation beviljas fattas av Bemanningsföretagens styrelse.

Läs mer om Bemanningsföretagens auktorisationer.

 

Omställningsförsäkringen TSL – för arbetare inom LO-kollektivet

Trygghetsfonden TSL finansierar omställningsprogram som ska underlätta för uppsagda arbetare att hitta nytt jobb. Företag och den lokala fackliga organisationen kan beviljas omställningsstöd för arbetare som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist enligt definition i LAS och vid anställningens upphörande varit anställd minst 16 timmar i genomsnitt per vecka under ett år.

 

Omställningsförsäkringen TRR – för tjänstemän inom privata sektorn

Även tjänstemännen har rätt att själva välja leverantör av omställningstjänster inom TRR. Vi har mångårig erfarenhet av att stötta och vägleda tjänstemän till nytt arbete.

Läs mer om att välja leverantör inom TRR.

Har du frågor om omställning?


Tveka inte att kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret så hör vi av oss till dig inom kort.

För och efternamn
Din epostadress
Ditt telefonnummer
Meddelande


Eva-Lena Vänerby-Bednarska

Områdeschef

Telefon

0771-650 650

Ett företag - alla kompetenslösningar


9300

uthyrda konsulter per år

48 000

utbildade personer per år

1700

samarbeten med företag

Dela gärna