Nyckelöverlämning
Din guide in i ett nytt land

Relocation

Vi vet att det är allt annat än enkelt att skapa sig ett nytt liv i ett nytt land. Därför finns vi gärna vid din och din kandidats sida under resans gång. Här kan du läsa mer om hur vi som relocationföretag kan stötta din kandidat med allt från förhandsbesök till val av skola och bostad.


Flytt, boende och immigration till ett nytt land

Vad gör ett relocationföretag?

Lernia erbjuder tjänster som underlättar för personer och företag att flytta till en ny plats, antingen inom Sverige eller från ett annat land till Sverige. Inom relocation ryms flera delar, till exempel flytt, boende och immigration. Din nya anställda med familj kan dessutom få personlig guidning och stöttning in på den nya orten eller i det nya landet genom oss. 

Få din nyanställda att känna sig som hemma snabbt

Förhandsbesök

För att din kandidat ska känna sig så trygg och hemmastadd som möjligt innan jobbstart erbjuder vi en rundvisning i kandidatens nya område. Det innebär att vi planerar, samordnar och genomför ett förhandsbesök av den nya plats din kandidat och kandidats familj flyttar till. Att få gå en rundvisning hjälper till att stötta beslutsprocessen och säkerställer även att din kandidat får en enklare övergång när det blir dags för flytt.

Nytt Boende

Kostnadsfritt rådgivningsmöte

Nyfiken på mer? Välkommen att boka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte – för dig som företag eller arbetsgivare.

Förhandsbesök på plats för din nyanställda

Så går det till

Vi inleder med att intervjua kandidaten om önskemål, till exempel bostadspreferenser, fritidsaktiviteter, skolor och andra anställningar att ta hänsyn till. När kandidaten med eventuell familj väl anländer på flygplatsen tar vi emot dem med ett varmt välkomnande varpå vi påbörjar förhandsbesöket.

Förhandsbesöket kan innehålla lunch och flera förbokade besök baserat på önskemålen under intervjun. Efteråt tar vi oftast kandidaten till arbetsplatsen. Medan du visar din kandidat runt på kontoret fortsätter vi och kandidatens familj att bekanta oss med den nya staden.

Rundvisning

Hitta rätt boende

Bostadsletande

Ett trivsamt hem är a och o för att din nya anställda ska trivas och göra ett bra jobb. För att hitta det rätta boendet för din nyanställda med familj gör vi alltid en inledande analys av behov, krav och preferenser. Utifrån det letar vi sedan upp lämpliga bostäder genom vårt stora nätverk av fastighetskontakter.

Vi bokar möten och visning, eller livevisning på distans, med hyresvärden som vi tillsammans med din nyanställda går på. När din nyanställda hittat rätt boende finns vi behjälpliga för kontraktsförhandlingar och andra administrativa uppgifter.

Fullt försäkrade och garanterar leverans i tid

Behöver du internationell flytthjälp? Vi flyttar dina anställda till Sverige!

Har du liten erfarenhet av internationell flytthjälp? Bara att utvärdera flyttföretag och planera logistiken inför en internationell flytt kan vara tidskrävande och svårt i sig. Att dessutom arrangera flytthjälp för en nyanställd kan bli väldigt tidsödande.

För att din kandidat ska få en så stress- och problemfri flytt som möjligt finns vi här på vägen. Vi gör flytten enkel och smärtfri genom att samordna med professionella flyttare över hela världen för en sömlös dörr-till-dörr-tjänst.

Vi är fullt försäkrade och löser snabbt alla problem som uppstår. Vi kan garantera leverans i tid och finns självklart här och löser problem som kan uppstå längs vägen. Fokusera på din medarbetares nya jobb så stöttar vi med flytten till Sverige.

Flytta

Se till att få hela familjen hemmastadd

Partnerstöd

Efter ankomsten till ert nya hem kommer din nyanställde att vara upptagen med sitt nya arbete. Det gäller att slå sig till ro på ditt företag, träffa nya kollegor och engagera sig i sina första projekt.  Bland all uppståndelse och alla aktiviteter är det lätt hänt att din anställdes medflyttande sambo, make eller maka känner sig vilse. Det kan vara svårt att veta hur man ska starta sin resa till sysselsättning, eget utrymme och nätverk i ett nytt land.

För att det ska gå fortare för den anställdes partner att slå sig till ro tillhandahåller vi därför praktiskt stöd och personlig hjälp. Det kan handa om att hitta ett yrke eller utbildning inom sitt önskade område snabbare. I tjänsten ingår coachning, rådgivning och fördjupad information om den regionala arbetsmarknaden.

Myndighetskontakter

Vi tar hand om pappersarbetet och guidar er genom alla nya processer

När man flyttar till en ny stad eller ett nytt land är "att-göra-listan" oftast milslång. Låt oss effektivisera processen och lämna gissningar utanför ekvationen! Vi stöttar din nya medarbetare i processen med att förstå bankprocedurer, registrera sig hos svenska myndigheter, skaffa ID-dokument, registrera sig hos sjukvården och att ansöka om svenskt körkort med mer.

Förutom det kan vi bland annat vara hjälpa till med hyres- eller köpekontrakt, skolregistrering och upplägg för barnomsorg.

Att Göra

Regelbunden uppföljning

Uppföljningsår – för en anställd som stannar längre

Grattis! Ni attraherade och signerade den perfekta kandidaten för er tjänst – nu är det dags att se till att hen stannar kvar i många år framöver! För att öka sannolikheten för att den nyanställde med familj stannar länge och trivs i sitt nya hemland rekommenderar vi varmt vårt program för ett ”uppföljningsår”.

Vi checkar in med familjen varje månad i tolv månader, svarar på frågor som har uppstått och kommer med lösningsförslag. Mellan dessa månadsincheckningar finns vi dessutom ständigt tillgängliga för att svara på frågor och stötta. Som ett par extra vänner på vägen helt enkelt!

Uppföljning

Och nu till det roliga – vi tar med din anställde på en tur där vi utforskar den nya hemstaden! Vi upptäcker lokala butiker, museer, bibliotek, restauranger, fritidsaktiviteter, underhållning och andra lokala pärlor i din stad. Självklart introducerar vi hen för kollektivtrafiksystemet så att hen enkel kan ta sig runt själv.

Språkutbildning i svenska

Språket är oftast den viktigaste vägen in i gemenskapen på en arbetsplats och en förutsättning för att personen ska vilja stanna kvar en längre tid. Att kunna göra sig förstådd och förstå sina nya kollegor bidrar också till att vi trivs bättre.

Vi erbjuder språkutbildning i svenska för olika nivåer, allt från vårdsvenska till myndighetssvenska. Samtliga utbildningar innehåller också introduktion till den svenska arbetskulturen, för en ännu smidigare ingång till den svenska arbetsmarknaden. Oavsett vilken typ av utbildning ni väljer hos oss kan vi garantera att den gör en stor skillnad för alla inblandade!

Bok Lektion

Så hjälper vi din familj in i Sverige

Hitta rätt skola eller barnomsorg

Har din kandidat barn? Då är det troligen ett ännu större beslut att flytta till ett nytt land. Vi stöttar er på vägen till att hitta den skola och barnomsorg som passar just din kandidats behov.

Vi inleder med att intervjua kandidaten om barnet eller barnens ålder, språkkunskaper och behov. Därefter identifierar vi lämpliga skolor, förskolor och daghem. Självklart är vi med och sätter upp möten, rundvisningar och stöttar med andra praktiska delar under resten av ansöknings- och registreringsprocessen.

Skolelev

Vad är skillnaden mellan relocation och immigration?