<
Lernia Internationell Rekrytering
För företag

Internationell rekrytering

Ibland hittar man inte kompetensen som krävs lokalt. Tittar man däremot på att anställa någon från utlandet breddas plötsligt utbudet enormt. Genom internationell rekrytering, och tillhörande tjänster inom relocation, kan vi stötta arbetsgivare att hitta, anställa och flytta blivande medarbetare från andra länder till Sverige.


Vi stöttar privata och offentliga arbetsgivare

Säkerställ kompetensen med internationell rekrytering

Lernia stöttar privata och offentliga arbetsgivare att hitta och attrahera personal från hela världen permanent eller temporärt till Sverige. Genom vårt helhetserbjudande tar vi bort alla hinder för dig som arbetsgivare när du vill anställa någon från utlandet. Det gäller både när du vill rekrytera svårfunnen kompetens utomlands och när du vill flytta den till Sverige. Självklart inklusive familj och barn. 

Kostnadsfritt rådgivningsmöte

Nyfiken på mer? Välkommen att boka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte – för dig som företag eller arbetsgivare.

Helhetslösning eller smörgåsbord

Vilket behov har du?

Helhetslösning

När vi talar om en helhetslösning, menar vi en integrerad och sammanhängande process som täcker alla aspekter av internationell rekrytering och relocation. Det innebär att vi tar hand om allt från att hitta rätt personal utomlands till att underlätta deras flytt till Sverige, inklusive familj och boende. En helhetslösning minimerar din administrativa börda och ger en smidig övergång för alla inblandade parter.

Nytt Boende

Smörgåsbord

Om du föredrar att välja specifika tjänster separat, kan vi erbjuda ett smörgåsbord av alternativ. Det ger flexibilitet att anpassa lösningen efter specifika behov. Du kan välja att använda vissa delar av vårt erbjudande, som till exempel rekrytering eller språkutbildning, utan att nödvändigtvis inkludera alla tjänster.

Fragor Och Svar Bemanning

Varför internationell rekrytering med Lernia?

Alla våra lösningar är skalbara

Skalbarhet handlar om att anpassa tjänster och resurser efter behov. Våra lösningar är skalbara, vilket innebär att vi kan hantera allt från små rekryteringsprojekt till storskaliga internationella rekryteringar. Oavsett om du behöver rekrytera en enda specialist eller bygga upp en hel avdelning, kan vi anpassa oss och leverera.

Trygg och enkel tillgång till en bred kandidatbas

Genom att rekrytera internationellt får du tillgång till en bredare talangpool. Det minskar “time to hire” (rekryteringstid) och ökar “fill rate” (andelen tillsatta tjänster). Detta leder i sin tur till ökad ekonomisk vinst för din organisation.

Vanliga frågor och svar

Kan Lernia hjälpa till med headhunting av personal utomlands?

Är det någon skillnad i att rekrytera någon utanför eller innanför EU?

Jag vill rekrytera personal från utomlands – var börjar jag?

Jag vill anställa eller rekrytera någon utanför EU, vad ska jag tänka på?