<
Rekrytering Online 1920X1080

Nytt digitalt verktyg hjälper företagen att rekrytera snabbt och smidigt

Rekrytering Online är framtagen för att möta den alltmer digitaliserade kundresan och samtidigt behålla det personliga mötet. Christian Hultén berättar om lanseringen av Lernias nya verktyg i en intervju.


Med Rekrytering Online kan HR-personal och rekryterande chefer nu på ett enklare sätt beställa rekrytering via Lernias hemsida. Christian Hultén, som är divisionschef på Lernia Bemanning & Rekrytering, intervjuas om de digitala utmaningarna i branschen och vikten av det personliga mötet.

Kunden ska kunna välja hur de vill starta sin rekrytering

- Det här är ett led i att erbjuda våra kunder fler kanaler och vägar till oss. Lernia har arbetat med rekrytering i 25 år och alltid legat i framkant vad gäller utveckling. Våra kunder ska kunna välja hur de vill starta upp en rekrytering med oss, vare sig man föredrar att göra det vid sin skärm, eller genom ett samtal eller personligt möte, säger Christian Hultén om varför tjänsten lanseras just nu.

Men de flesta rekryteringar är väl digitala?

- Absolut, för kandidaten är ansökningsförfarandet väldigt digitalt och så har också Lernia jobbat länge. Så gott som alla arbetsgivare vet att det är viktigt för att hitta de bästa kandidaterna och flera olika metoder finns såklart på marknaden. Men ironiskt nog är det mindre sömlöst när företagen ska starta ett uppdrag med bemanning och- rekryteringsbolag. Väldigt få aktörer erbjuder digitala beställningar till sina kunder.

Christian berättar att tekniska lösningar alltså länge har förenklat för rekryterare. Med hjälp av digitala verktyg är det effektivt att gå igenom ansökningar och hitta talanger, men då handlar det fortfarande om processen mellan rekryterare och kandidat.

Den nya rekryteringstjänsten som Lernia tagit fram gör att rekryterande chef snabbt kan välja vilket yrke och antal medarbetare man som företag har behov av. Genom att lägga till eller ta bort tillval syns också priset för rekryteringen och det går att anpassa prislappen efter plånbok och behov. 

- Det är enkelt att lägga en beställning och det fungerar ungefär som i en vanlig e-handel, en e-shop för rekrytering helt enkelt! Därefter skickas en kravprofil digitalt samt förslag på tider för ett möte med en av Lernias rekryterare. Det är enkelt att själv boka in mötet i den digitala kalendern när beställningen skickats in.  Kunden får såklart en personlig kontakt med en rekryterare från Lernias Talent Acquisition team. Så är rekryteringsprocessen igång!

Verktyget utgår från den digitala kundresan

I online-tjänsten finns cirka 30 yrkesroller som Lernia tillhandahåller och som finns i nätverket över hela Sverige. Christian använder egna erfarenheter från tidigare roller i yrkeslivet och vill arbeta för att digitalisera vissa processer i rekryteringsförfarandet. Han är ibland förvånad över att branschen inte är mer digital.

- Med den här tjänsten utmanar vi både oss själva och rekryteringsbranschen att bli mer kanalövergripande. Vi behöver utgå från kundresan och det faktum att kunder gör sin egen research online inför sina köp. En stor del av dem föredrar även att genomföra sina köp online, i lugn och ro, avsett vilken bransch de är i och vilken produkt eller tjänst det gäller. Och faktiskt oavsett om de är en företagskund eller konsument.

Det personliga mötet är viktigt

"Jag uppfattar det som att det inte finns några liknande verktyg på vår marknad än. Åtminstone har jag inte stött på det i mitt arbete."

Men Christian vill poängtera att alla delar dock inte går att ersätta med digitala tjänster och verktyg.

- Vi vet att det personliga mötet är viktigt, samtidigt som kunderna behöver effektivisera sitt arbete. Nya digitala verktyg och möjligheter med AI kommer att förändra sättet vi arbetar och lever och rekryteringsbranschen är inget undantag. Jag upplever fortfarande att vår bransch handlar mycket om personliga kontakter och det med rätta. Det vi arbetar med är människor och utan möten i person blir vårt arbete väldigt svårt. Då finns en stor risk att man förlorar fingertoppskänslan för att hitta just rätt talang till rätt jobb. Och det är här mina duktiga kollegor på Lernia kommer in. De vet precis hur de behåller fingertoppskänslan och hittar nålen i höstacken. 

3 fördelar med Rekrytering Online

  • Rabatterat pris. De kunder som beställer rekrytering genom Rekrytering Online tar del av en exklusiv rabatt – som endast gäller online.

  • Möjlighet att skräddarsy rekryteringen utifrån företagets behov. I tjänsten kan du skräddarsy den rekrytering du behöver, samtidigt som du spar tid genom att slippa leta efter och kontakta kandidater eller rekryterare.

  • Sparad tid. Eftersom beställningsförfarandet är helt digitalt är det tillgängligt när som helst på dygnet. Du behöver heller inte förhålla dig till öppettider eller rekryterares lediga tider. 

Ta hjälp av Rekrytering Online

Spara tid och gör din beställning online, vi sköter sen hela rekryteringsprocessen – från kravprofil och search till annons och intervju. Med rekrytering online väntar ny personal bara några klick bort.

Digital Rekrytering Header 2