<
Kollegor Vid Byggarbetsplats

Bemanning inom bygg och anläggning

Letar du efter ett bemanningsföretag för tjänster inom bygg? Lernia är ett av de största och mest erkända bemanningsföretagen inom yrkesarbeten. Med hjälp av oss hittar du snabbt rätt medarbetare för just din verksamhet inom byggbranschen. Vi är rätt bemanningsföretag för dig som söker hantverkare!


Hur fungerar bemanning inom bygg och anläggning?

Undrar du hur bemanningsprocessen för att hitta medarbetare inom byggbranschen kan se ut? Enkelt beskrivet kan man säga att vi inleder med att lägga stor vikt vid att hitta och matcha rätt medarbetare med dig som arbetsgivare. Efter det tar vi hand om hela anställningsprocessen, från att upprätta en träffsäker kravprofil till gallring av CV och intervjuer. 

När vi hittat rätt kandidat för uppdraget börjar hen jobba hos er. Konsulten, er nya kollega, kommer få en konsultchef som har tät kontakt och uppföljning med er längs vägen. Som kund till oss kan du känna dig trygg med att vi tar helhetsansvar över samarbetet, från inledande rekryteringsprocess tills den dag konsulterna är på plats.

Vill du veta mer om hur bemanning fungerar? Läs vår artikel med 7 vanliga frågor kring bemanning.

Byggarbetare Med Ritningar

Hög kompetens, flexibla lösningar och kvalitetssäkring

Varför är Lernia ett bra val av bemanningsleverantör för tjänster inom bygg och anläggning?

 • Du tar del av vår kompetens och erfarenhet. Tar du hjälp av oss får du en partner med lång erfarenhet av att matcha rätt behov med rätt kompetens i inom byggbranschen.

 • Flexibla lösningar – ökad produktivitet. Vi lagt mycket tid och kärlek på olika bemanningslösningar. Tack vare dem kan vi erbjuda både högre flexibilitet och kapacitet. Något som leder till att vi kan vara med och bidra till ökad produktivitet – och minskade kostnader – hos dig som kund. 

 • Ett välfungerande samarbete. För oss är ett välfungerande samarbetet centralt. Därför har vi en tät närvaro och dialog mot både dig som kund och mot vår konsult.

 • Fokusområden som kvalitetssäkrar arbetet. Vårt arbete utgår från tre fokusområden: rätt konsulter, rätt ledarskap samt ordning och reda. Genom dem säkerställer vi att hela processen, från rekrytering till utfört arbete, kvalitetssäkras.

Vad kostar bemanning av tjänster inom bygg och anläggning?

Undrar du vad det kostar att hyra in hantverkare av olika slag? Svaret är att kostnaden kan variera. Oftast beror den dessutom på flera faktorer, bland annat:

 • Vilken typ av profil ni är ute efter
 • Hur kompetensbehovet och marknaden ser ut
 • Hur mycket tid och resurser ni planerar att lägga på processen.

Vill du få en prisuppskattning på vad det kan kosta att ta in bemanning av personal inom lager och logistik? Besök vår populära priskalkylator!

Närbild på händer som knappar på en miniräknare

Fördelarna med Lernia som bemanningsföretag för tjänster inom byggbranschen

Stort nätverk, hög expertis

Med Lernia får du tillgång till ett stort nätverk av kandidater och personal med flerårig kompetens inom bemanning och rekrytering.

Våra konsulter trivs hos oss

Undersökningar har visat att av de konsulter som tidigare arbetat på andra bemanningsföretag, så trivs hela 77 procent bättre hos Lernia bemanning och 18 procent trivs lika bra!

Testa först – utan onödiga risker

Att ta in en bemanningskonsult är ett utmärkt sätt att pröva om en person passar för en viss tjänst, eller om en nyinrättad tjänst fungerar som det är tänkt.

Ett extra HR-stöd

Du får en samarbetspartner och ett extra stöd i frågor som rör HR och personal. Till oss kan du vända dig med funderingar kring allt från personalfrågor och arbetsmiljö till förmåner och strategiska HR-insatser.

Hantverkare, golvläggare och VVs-montörer

Exempel på vanliga tjänster vi bemannar inom bygg och anläggning

Vi hjälper dig med bemanning av hantverkare och specialister inom t.ex. VVS och snickeri. Här är exempel på vanliga tjänster vi hjälper till att bemanna inom bygg och anläggning:

 • Bantekniker
 • Banarbetare
 • Byggnadsplåtslagare
 • Golvläggare
 • Hantverkare
 • Inredningssnickare
 • Murare
 • Målare
 • VVS-montör

Bemanning av tjänstemän och yrkesarbetare

Behöver du bemanning inom något annat område?

Du vet väl att vi bemannar inom flera olika branscher på Lernia, från yrkesarbetare till tjänstemän. Vi kan hjälpa till med bemanning inom:

Rekrytering Branscher