Västerås

Vår yrkeshögskola i Västerås

Är du intresserad av att läsa en yrkeshögskoleutbildning i Västerås? Vilken tur att vi har några stycken att välja på! Alla YH-utbildningar läser du dessutom på distans, så att du kan välja själv var du vill studera mestadels av tiden.


På Lernia har vi olika YH-utbildningar på olika orter och olika år. Det betyder att vårt utbud varierar och att det nästa år både kan ha tillkommit och försvunnit utbildningar. Här nedan svarar vi på vanligt förekommande frågor vi får om våra YH-utbildningar i Västerås.

Vilka YH-utbildningar går just nu i Västerås?

Här listar vi de aktuella utbildningarna i Västerås.

Vad innebär det att läsa yrkeshögskola på distans i Västerås?

När det står distans i namnet på YH-utbildningen betyder det att du läser största delen av utbildningen på distans. Står det däremot ”Distans Västerås” i namnet innebär det att du några gånger per termin kommer träffa dina lärare och kurskamrater på plats i Västerås. På många av våra utbildningar kan du välja mellan flera olika orter att ses på under de här platsträffarna.

Hur ser antagningen ut till yrkeshögskolan i Västerås?

Antagningsprocessen till våra YH-utbildningar ser likadan ut oavsett var i landet du vill studera. Vi inleder alltid med en så kallad behörighetsprövning för att se till så att alla sökande har de betyg som krävs. Om det är fler sökande än det finns platser håller vi ett urvalsprov, som vi kallar alla behöriga sökande till. Efter urvalsprovet är det dags för antagning där vi rangordnar de sökande efter resultatet på urvalsprovet. Till sist skickar vi ut ett antagningsbesked, ca fem till elva veckor efter sista ansökningsdagen.

Kostar det något att plugga på yrkeshögskolan i Västerås?

Nej, ingen av våra YH-utbildningar kostar något - oavsett om de är på plats i Västerås eller på distans. Dom enda utgifterna du kan behöva stå för är eventuella resor och boende till platsträffar under utbildningen.

Kan jag få CSN-lån för att plugga på yrkeshögskola i Västerås?

Ja! Alla våra YH-utbildningar i hela landet är CSN-berättigande. Det betyder att du har rätt att söka CSN-lån när du studerar en YH-utbildning hos oss. Du kan ansöka om både lån och bidrag. Du hittar all information om hur du ansöker lån och bidrag till din YH-utbildning på CSN:s hemsida.

Sök yrkeshögskoleutbildning i Västerås

Just nu har vi inga utbildningar att söka i Västerås.