<
Elektriker4
Yrkeshögskoleutbildning
NY UTBILDNINGSTYP: NATIONELL YRKESSKOLA

Industritelektriker

Nu kan du söka till vår nya utbildningstyp inom "Nationell yrkesskola"/NY. Först ut är en utbildning till industrielektriker. Ett yrke fyllt av spännande och varierande projekt och möjligheter till utveckling. Du behöver bara ha gått klart grundskolan för att kunna söka.


Om utbildningen

Utbildningen till industrielektriker passar dig som är intresserad av el och teknik och vill arbeta inom industrin. Du kanske redan har grundläggande kunskaper inom el eller så har du ett intresse av det och vill ta dig in i branschen. 

Du läser utbildningen på plats på vår skola i Malmö, där du tar del av både lektioner och föreläsningar i skolan. Men det stannar inte där – vi tror på att lära genom att göra. Därför kommer du dessutom få åka ut på många spännande studiebesök och på så sätt får se hur yrket går till i verkliga industriella miljöer. 

Praktik ingår i utbildningen

En av höjdpunkterna i utbildningen är den längre perioden av praktik, som vi kallar lärande i arbete (LIA), som du får genomföra i slutet av utbildningen. Under LIA-perioden får du möjlighet att arbeta som industrieelektriker på ett företag. Det är ett utmärkt tillfälle att testa på dina nya kunskaper på en riktig arbetsplats, och på så sätt få värdefull erfarenhet. 

Vi förstår att varje elev har olika behov så vår utbildning är utformad för att vara både praktisk och flexibel. Med en kombination av teoretisk undervisning, praktiska erfarenheter och möjligheten till lärande i arbete, är du på väg mot en spännande och givande karriär inom elbranschen. 

Glad Elektriker Vid Elskåp

En blandning av lektioner, praktik och studiebesök

För att du ska få ut så mycket som möjligt av utbildningen har vi gjort den så praktisk och flexibel som möjligt. Du får en kombination av lärarledda lektioner blandat med till exempel studiebesök och praktik (LIA). Utbildningen är bara ett år lång och efter att du är klar väntar en spännande framtid inom elbranschen!

Bok Lektion

Här finns utbildningen

Malmö

Nästa start

2024-09-16

Längd

1 år

Ansökningsperiod

2024-04-25 till 2024-06-25

Industrielektriker, Malmö

Poäng

200

Längd

1 år

Adress

Fårögatan, Malmö

Ansökningsperiod

Nästa ansökningsperiod 2024-04-25 till 2024-06-25

Det får du lära dig

Kurser

Matematik

Praktisk ellära

Elektroteknisk verkstadskurs: säkerhet, installation och underhåll

Elinstallation och motorstyrning: 

CAD: Modellering och teknisk ritning

Regler- och styrteknik med praktisk tillämpning

Industriautomation: effektivitet, drift och säkerhet

LIA - Lärande i arbete (praktik)

Glad Elektriker Vid Elskåp

Grupp Av Elektriker

Behörighetskrav

Vem får gå?

Du är behörig att gå utbildningen från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år, om du är bosatt i Sverige. Dessutom behöver du 

  • Ha godkända betyg från grundskolan. Alternativt har du motsvarande utbildning i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen. Du kan även ha likvärdiga kunskaper. 
  • Alternativt har du en annan svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet, förutsättningar att ändå klara av utbildningen. 

Du kan även vara behörig att gå om du är yngre 20 år men har slutfört utbildning på ett nationellt program i gymnasieskolan, eller likvärdig utbildning, och uppfyller de andra behörighetsvillkoren. 

Goda chanser till jobb

Efter utbildningen

När du är färdig med din utbildning till industrielektriker kommer du ha många och goda möjligheter till jobb. Du kan välja att jobba som många olika yrken, till exempel automationsoperatör, eltekniker eller driftoperatör.

Det är ett yrke med spännande utmaningar och möjligheter, där du är med och tar fram olika lösningar med hjälp av dina nya kunskaper. En viktig del av jobbet kommer vara att övervaka, underhålla och förbättra komplexa system. Något som är avgörande för vår moderna infrastruktur! Om du övar mycket och är öppen för nya tekniker har du goda chanser till både professionell utveckling och en lång karriär! 

Industrielektriker