<
Båtmekaniker Af

Andreas gick från arbetsmarknadsutbildning till anställning

Andreas Larsson, 24, har alltid älskat att skruva med motorer ända sedan han var liten. Arbetsmarknadsutbildningen personbilsmekaniker blev därför ett väldigt lyckat val av utbildning senare i livet. I slutändan fick han anställning på marinföretaget Interboat i Örebro.


video

Sommarjobbet som slutade i anställning.

Det hela började med att Andreas gick på arbetsmarknadsutbildningen Personbilsmekaniker på Lernia i Örebro. Innan dess hade han varit arbetslös ett år.

Fick frågan om han ville göra praktik på Interboat

Under utbildningen fick Andreas frågan om han ville göra praktik på marinföretaget Interboat i Örebro, vilket han tackade ja till. Praktiken var totalt på fyra veckor och bara någon vecka senare blev han anställd. 

– Vi började prova Andreas som ett sommarjobb egentligen, och det funkade så pass bra att vi fortsatte, säger Mats Saarväli, VD på Interboat i Örebro.

Det bästa med utbildningen

Andreas spenderar mesta delen av tiden på jobbet utomhus - något som är väldigt trevligt på sommaren. Det bästa med utbildningen i sig tycker han var att den ledde till jobb, samtidigt som han får hålla på med det han vill. 

VD, Mats Saarväli, "bra för oss båda"

VD på Interboat i Örebro, Mats Saarväli, tycker att praktiken genom arbetsmarknadsutbildningen har varit bra för dem båda. För hans del eftersom han har ett behov av extra personal, för Lernias del att få ut elever på praktikplatser. 

Arbetsmarknadsutbildning Fordonsteknik