<

2023-07-05

Pressmeddelande

Lernia Yrkeshögskola startar nya YH-kurser hösten 2023

Lernia beviljas fem nya korta kurser inom teknik och tillverkning av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Lernia fick tilldelning på fem YH-kurser inom Teknik och tillverkning. Kurserna är mellan 6 till 10 veckor och kommer att starta under hösten 2023.

– Vi är väldigt glada över den nya tilldelningen. Med den snabba utvecklingen som pågår inom industrin är det oerhört viktigt för medarbetare att stärka sin kompetens och för företagen att behålla och utveckla sina medarbetare. Den individuella studieplanen och det digitala upplägget gör det möjligt för studenterna att studera i sin egen takt vid sidan av arbetet, berättar Ulla Gustafsson verksamhetschef för Lernia Yrkeshögskola.

YH-kurserna som Lernia startar i höst:

Kursens namn

Ort

Form

Poäng

Automation, styrning och övervakning

Nationell

Distans

40

CNC-teknik CAD och CAM

Nationell

Distans

40

CNC-teknik ritteknik, mätteknik och toleranser

Nationell

Distans

30

Metodförbättringar i tillverkningsindustrin

Nationell

Distans

40

LEAN för industriell tillverkning

Nationell

Distans

50

Presskontakt Lernia

Om Lernia

Lernia utvecklar framtidens arbetskraft. Det gör vi genom att utbilda, matcha, bemanna och rekrytera. Snabbt och utan krångel löser vi arbetsmarknadens behov så att människor och företag kan nå sin fulla potential. Det har varit vår uppgift i över hundra år. Lernia omsatte 3,3 miljarder kronor 2022 och finns över hela landet. Vi utbildade och coachade 19 900 personer och förmedlade 11 500 bemanningskonsulter. 13 700 personer fick möjlighet till nytt jobb genom våra tjänster. Läs mer på lernia.se