Skip to main content

Anders Kindahl, konsultchef Örebro: ”Jag vet hur det är att jobba skift – jag har gjort det själv!”

Tydlighet, att konsulterna känner sig trygga och sedda – samt en förmåga att läsa av både stämningar och behov. Det är några av ingredienserna i Anders Kindahls recept på ökad produktivitet, konsultchef på Lernia bemanning.

Beskriv ditt arbete som konsultchef!

– Jag ansvarar för ett 80-tal konsulter hos flera olika kunder, men framför allt är det hos Epiroc, som bland annat tillverkar borriggar. Jag kommer själv från industrin, var montör och senare gruppledare på Electrolux i Motala under 15 år.

Hur arbetar du för att dina kunder ska nå en ökad produktivitet?

– På många olika sätt. Genom att vara tydlig gentemot konsulterna med vad som förväntas av dem, men också vad de kan förvänta sig av mig. Genom att sätta mål och att vara närvarande och tillgänglig. På så sätt kan jag fånga upp sådant som är lätt att missa annars.

Vad har det betydelse att du själv har erfarenhet av dina kunders bransch?

– Det är jätteviktigt. Inte bara för att jag själv vet hur det är att jobba skift, vad det kan ställa till med i familjelogistiken och hälsan, utan också för att jag i min roll på Lernia bemanning jobbat med så många företag nu. Jag har sett en mängd olika lösningar på vanliga problem – som nu ligger i min verktygslåda. Jag tror att kunderna uppskattar att jag med min erfarenhet kan plocka russinen ur kakan och ta fram anpassade lösningar för just dem, som de kanske inte skulle ha tänkt på själva.

Behöver ni rekrytera nya medarbetare?

Se våra bemanningstjänster

Hur gör du för att dina konsulter ska trivas på jobbet?

– Min uppgift som ledare är att se till att mina anställda lyckas. Det är det viktigaste. De ska känna att de kan ta vad som helst med mig. Högt och lågt och utan att det påverkar vår professionella relation. Jag försöker behandla folk som jag själv vill bli behandlad. Fördomsfritt. Inte så mycket ”jag är chef och du jobbar för mig” – sådant känns förlegat. Sedan är det förstås en ständig dialog med kunderna också. Att jag tillsammans med dem jobbar med involvering, att det inte görs någon skillnad på fast personal och inhyrd. Att alla bli bjudna på julfesten och grillskivan efter jobbet.

Har du något exempel på hur du och dina konsulter ökad produktiviteten hos kunden?

– Jag har jobbat med pool-lösningar där konsulter som haft mindre att göra under perioder har fått gå in och ”praktisera” på andra avdelningar. När de sedan lärt sig jobbet har de kunnat ingå i en personalpool. Det blev en lösning som både ökade kompetensbredden hos våra konsulter och löste både personalbrist och personalöverflöd både kortsiktigt och långsiktigt. Win win för alla!

Fakta

Namn: Anders Kindahl
Titel: Konsultchef, Lernia bemanning
Ort: Örebro
När jag är ledig: Spelar golf!

Behöver du hjälp att hitta personal?

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag och hjälper dig med bemanning och rekrytering på den nivå du behöver.