Lernia löser din bemanning under sommaren


Att få tag i rätt medarbetare under sommaren kan vara riktigt svårt. Undvik stressen av att göra det själv och kontakta oss istället, vi kan börja hjälpa dig direkt. Lernia är är din expert på bemanning.

Vi löser din bemanning under sommaren!

Nyckeln till framgång är att vara ute i god

När februarivindarna fortfarande blåser kallt, kan det vara svårt att föreställa sig att vintern kommer till ett slut även i år. Men faktum är att det redan nu är hög tid att börja tänka på semestrar och vem som ska sköta arbetet när den ordinarie personalen har ledigt. Nyckeln till framgång när det gäller sommarvikarier är att vara ute i god tid och att arbeta strategiskt med bemanning.

Söker du sommarjobb? Klicka här för att se lediga jobb!

Det är här Lernia kan hjälpa till. Vi ser till att du får in den kompetens du behöver för att täcka upp för dina semesterfirande medarbetare. Lernia hyr ut personal på alla nivåer – såväl yrkesarbetare och tjänstemän som akademiker – inom de flesta branscher och i hela Sverige. Våra kvalitetssäkrade processer säkerställer att du får en lösning som är anpassad till just dina behov.

Fyra tips för en framgångsrik sommarbemanning

  1. Börja i god tid. Det råder konkurrens om arbetskraften och den som vill ha de bästa medarbetarna bör vara ute i god tid. Annonseringen kan med fördel påbörjas redan i januari.
  2. Tydligt är attraktivt. Se till att vara mycket tydlig med vilka arbetsperioder ni erbjuder, för att kunna låsa upp konsulter för uppdraget. Slira inte på sanningen, för om kandidaten upptäcker att de utlovade åtta veckorna helt plötsligt förvandlas till sex veckor, finns risken att hen tar ett annat erbjudande istället. Den som har sagt ja kan faktiskt säga upp sig innan sommaren har börjat, om villkoren ändras för mycket.
  3. Var realistisk med resurser. Fundera igenom om ni har kapacitet att hantera all bemanning själva eller om det kan löna sig att ta in hjälp utifrån.
  4. Se framåt. Hantera sommarbemanningen som en påfyllnad av er framtida kandidatbank. Att sköta sina sommarvikarier på ett bra sätt är att samtidigt värna om sina framtida rekryteringar.

Vill du att Lernia hjälper dig med sommarbemanningen? Kontakta oss här

Söker du sommarjobb? Klicka här för att se lediga jobb!

Läs nedan hur vi hjälpte golvföretaget Tarkett klara av sin sommarbemanning.

– Vi har hjälp Tarkett sedan 2015 med deras sommarbemanning. 2017 rekryterade vi cirka 160 yrkesarbetare och 20 tjänstemän. För att lyckas med det krävs en minutiöst planerad tidsaxel, för att alla delar ska hinnas med – från annonsering till tester och introduktion, säger Jörgen Persson, konsultchef på Lernia i Karlskrona.
Vi ser till att du får in den kompetens du behöver för att täcka upp för dina semesterfirande medarbetare.

Vill du att Lernia hjälper dig med sommarbemanningen? Kontakta oss här

Att samarbetet med Tarkett kom till stånd för fyra år sedan, beror till stor del på att Lernia kunde visa upp tidigare lyckade samarbeten. Volvo, som ett av referenscasen, skapade ett förtroende för att Lernia kan hantera komplexiteten i stora sommarbemanningsfrågor, säger platschef Mikael Gustavsson och får medhåll av Jörgen Persson:

– Vi på Lernia älskar det här, med all administration och planering, men för kunden var sommarbemanningen alldeles för omfattande för att hantera på egen hand. Att vi hjälper till att administrera och strukturera det omfattande arbetet med detta betyder mycket för kunden.

Gyllene tillfälle för framtida kontakt

Sommarbemanning är inte bara en fråga om att lösa ett säsongsbehov, menar Jörgen Persson och Mikael Gustavsson. Hanterad på rätt sätt är det ett effektivt sätt att bygga upp kontakter för framtida bemanningsbehov och därför en naturlig del i ett pågående employer branding-arbete.

– Sommarjobbet är ett gyllene tillfälle att få kontakt med framtida kandidater! Det är ett av skälen till att vi på Lernia tar om varje kandidat lika systematiskt, vare sig det rör sig om strategisk bemanning eller sommarjobb, säger Mikael Gustavsson.

Tarkett har valt att ta hjälp av Lernia, men det finns lärdomar att dra även för den som inte anlitar en extern konsult för rekrytering.

Söker du sommarjobb? Klicka här för att se lediga jobb!

Kontakta oss för framgångsrik bemanning i sommar


Fyll i dina kontaktuppgifter nedan – vi hör av oss inom en timme (måndag-fredag 8-16.30). Du är också varmt välkommen att ringa oss på 0771-650 600.

För och efternamn
Din epostadress
Ditt telefonnummer
Meddelande

Ett företag - alla kompetenslösningar


10 800

uthyrda konsulter

34 400

utbildade personer

1 500

samarbeten med företag

Dela gärna